Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Symfonieorkest Vlaanderen / Rach 3

Organisator: Symfonieorkest Vlaanderen

do 07 jun. 2018 -20.00
beginuur 20.00
met pauze
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Afsluiten doen we dit seizoen met een keur aan Russische componisten die in woelige tijden hun Heimat verlieten. Rachmaninov, Prokofjev en Glazoenov trokken de poorten van Rusland achter zich dicht om rust of steun te vinden in de armen van het Westen. Zo ging Rachmaninovs meesterlijke Pianoconcerto nr. 3 in première in New York in 1910.

Prokofjevs Pianoconcerto nr. 1 is slechts sporadisch in de concertzaal te horen. Onterecht, want het concerto is een echte openbaring. “Mijn eerste min-of-meer volwassen compositie” dixit de meester; volgens de annalen vooral een overweldigend, plezierig werk. Bij de creatie in 1912 nam Prokofjev zelf plaats achter de piano. Hij won later overigens de Rubinstein Prijs voor zijn uitvoering, uitgereikt door een jury onder leiding van – jawel - Alexander Glazoenov. Diens Suite Caractéristique heeft de ontwapenende charme van een jonge componist in volle ontwikkeling en draagt de duidelijke stempel van leermeester Rimsky-Korsakov.

Solisten van dienst zijn Djordje Radevski en Nareh Arghamanyan. Beiden studeren ze aan de befaamde Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar ze voor deze concertreeks klaargestoomd worden door niemand minder dan pianist Louis Lortie. Warm aanbevolen!

organisator

Symfonieorkest Vlaanderen

Onze website bevat zowel voorstellingen van het Concertgebouw als van derden. De voorstellingen van derden worden gecommuniceerd onder de noemer ‘Ook in het Concertgebouw’.
do 07 jun. 2018 -20.00
beginuur 20.00
met pauze
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.