Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Symfonieorkest Vlaanderen / Peer Gynt

Organisator: Symfonieorkest Vlaanderen

do 03 mei 2018 -20.00
beginuur 20.00
met pauze
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Bijna twee eeuwen scheiden virtuozen Ludwig van Beethoven en Pavel Kolesnikov. Beethovens Eerste Pianoconcerto laat deze eeuwen evenwel seconden lijken. Beethoven ging Kolesnikov voor als solist: op de Praagse première van het werk in 1798 zat Beethoven achter het klavier. Hoewel de titel het tegendeel suggereert, is dit concerto eigenlijk Beethovens tweede concerto voor piano. De uitvoering door rijzende ster Kolesnikov wordt in elk geval eersteklas.

Scandinavië troef ook, in mei, met Deen Carl Nielsen en Noor Edvard Grieg. Nielsen zocht zijn inspiratie in het Antieke Griekenland voor zijn impressionistische verklanking van Pan en Syrinx, een mythe uit Ovidius’ Metamorfosen. Grieg schreef zijn Peer Gynt op verzoek van die andere Grote Noor: toneelschrijver en dichter Hendrik Ibsen. Die laatste vroeg Grieg in 1874 om een passende soundtrack bij de toneelversie van zijn gedicht Peer Gynt. Grieg stemde in, maar kon niet vermoeden dat hij zich anderhalf jaar hard labeur op de hals zou halen. Uit de volledige score bij het toneelstuk compileerde Grieg twee ‘best ofs’: Suite 1 en 2. U neuriet gegarandeerd mee.

Antonin Dvorak warmt op ons op voor een gevarieerd programma met dansen die doordrenkt zijn van Boheemse volkselementen.

organisator

Symfonieorkest Vlaanderen

Onze website bevat zowel voorstellingen van het Concertgebouw als van derden. De voorstellingen van derden worden gecommuniceerd onder de noemer ‘Ook in het Concertgebouw’.
do 03 mei 2018 -20.00
beginuur 20.00
met pauze
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.