Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
We hanteren voor alle publieke voorstellingen het Covid Safe Ticket. Lees alle coronamaatregelen
menu
menu

Symfonieorkest Vlaanderen

Elegie

do 15 mrt 2018 -20.00
beginuur 20.00

Tickets

- Balie In&Uit
- Symfonieorkest Vlaanderen
- www.ticketsbrugge.be

 

Hoewel in maart de lente stilaan ontluikt, kijkt ‘Elegie’ terug op een dorre periode. Het programma verenigt drie Britse componisten wiens leven en muziek gebrandmerkt werden door de tragedie genaamd Eerste Wereldoorlog.

Het woord ‘Pastorale’ verhult de wrede inspiratiebron voor Vaughan Williams’ Derde Symfonie (1922). Als ambulancier aan het Franse front bespaarde hij gewonde of gesneuvelde soldaten een anonieme dood op het slagveld. In zijn Derde Symfonie ligt de dreiging steeds op de loer. Een beklijvende vocalise voor sopraan in het laatste deel van het werk brengt gelukkig voorzichtig licht in de duisternis.

Ivor Gurneys lot is bijzonder tragisch: getraumatiseerd door zijn tijd aan het front, werd hij vanaf 1917 tot aan zijn dood opgenomen in instellingen voor geesteszieken. Hoewel Gurney vooral verder leeft als war poet, schreef hij ook twee orkestwerken. Wij brengen zijn recent gepubliceerde War Elegy.

Met de verwoesting en ontreddering van de oorlog nog pijnlijk vers in het geheugen, schreef Elgar zijn ingetogen Celloconcerto (1919). Zijn laatste grote werk wordt alle eer aangedaan door publiekslieveling Pieter Wispelwey. Aan de jonge Amerikaanse dirigent Jonathon Heyward om zoveel leed om te buigen in schoonheid.

organisator

Symfonieorkest Vlaanderen

do 15 mrt 2018 -20.00
beginuur 20.00

Tickets

- Balie In&Uit
- Symfonieorkest Vlaanderen
- www.ticketsbrugge.be

 

getipt voor jou

Deel deze voorstelling

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *