Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
De verkoop van nov—dec start niet op 20/26 oktober maar wordt uitgesteld! De voorstellingen van deze week gaan tot nader order gewoon door. lees meer
menu

Symfonieorkest Vlaanderen

Happy New Year Lenny!

do 11 jan 2018 -20.00
beginuur 20.00

“Leve Lenny!” kraaien we in 2018, want de legendarische Amerikaanse componist Leonard Bernstein zou dit jaar 100 kaarsjes mogen uitblazen. Een eeuwfeest voor een kleurrijk, flamboyant figuur: veelzijdig componist, inspirerende dirigent, bevlogen leermeester en geëngageerde rebel. De soundtrack voor dit feestgedruis laat zich raden: een keur aan werken van de master himself.
Dirk Brossé leidt de feestelijkheden voor zijn idool. Trouw aan Bernsteins pacifistische idealen, brengt hij werken van eigen hand die het thema ‘vrede’ als witte draad hebben. De talentvolle Belgische sopraan Katrien Baerts doet Marilyn Monroe verbleken met haar verjaardagslied. Happy Birthday, Mister Bernstein!

Geen (nieuwjaars)feest echter zonder Weense wals. Weens wonderkind Korngold brengt vanuit een bijzondere affiniteit met de muziek van Johann Strauss een prettige orkestrale potpourri gebaseerd op veeleer onbekend werk van de walskoning. Het jaar is op één-twee-drie, één-twee-drie goed ingezet! Wie durft nog beweren dat klassieke muziek enkel stijfjes en serieus is?

organisator

Symfonieorkest Vlaanderen

do 11 jan 2018 -20.00
beginuur 20.00
Deel deze voorstelling

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *