Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Songs with roots - Zeebrugge

Zonzo Compagnie

  • Songs with roots
wo 29 mei 2024 -15.00
Gemeenschapshuis Zeebrugge
beginuur 15.00

Gratis € 0,00

Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Songs with Roots komt naar Zeebrugge!

In het voorjaar van 2023 gingen het Concertgebouw bij de inwoners van Zeebrugge op zoek naar bijzondere liedjes met een uniek verhaal. We keken binnen in de huizen en de harten van de Zeebruggenaren en gingen in gesprek over hun kindertijd en hun muzikale herinneringen. In Songs with roots werden hun liedjes en verhalen door Zonzo Compagnie getransformeerd tot een volwaardige muziektheatervoorstelling die heel dicht bij de mensen en hun relaas staat.

Omdat we deze voorstelling ook aan het Zeebrugse publiek willen presenteren, komen we met deze voorstelling naar Zeebrugge toe.

Het wordt een afgeleide versie (iets korter en kleinschaliger) maar minstens even indrukwekkend en ontroerend. Op woensdag 29 mei om 15u landt het Concertgebouw met deze versie in Gemeenschapshuis Zeebrugge waar jong en oud gratis kan genieten van de voorstelling.  

Zonzo Compagnie creëert met Songs with roots een vervolg op de succesvolle reeks Liedjes met wortels, waarbij muzikant Jan Van Outryve zich liet inspireren door het eindeloze archief van Alan Lomax. De pracht van deze verzameling folksongs werden het uitgangspunt van een reeks schitterende muziektheatervoorstellingen voor kinderen en een paar prachtige cd’s. Waar Alan Lomax met zijn microfoon de wereld rondreisde, leggen we nu ons oor te luisteren in een wijk of stad en laten ons verrassen door de liederen die daar met migratiestromen naartoe zijn gewaaid of al jarenlang deel uitmaken van het publieke geheugen. 

Deze voorstelling is een vervolg op de succesvolle reeks "Liedjes met wortels" en wordt mogelijk gemaakt door het Concertgebouw Brugge, in samenwerking met Port of Antwerp Bruges en de Nationale Loterij.

wo 29 mei 2024 -15.00
Gemeenschapshuis Zeebrugge
beginuur 15.00

Gratis € 0,00

Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.