Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

SONAR ROOM

Kode9, Darkstar & Rival Consoles

jazz / pop & rock / world music
za 09 apr. 2016 -22.45
beginuur 22.45
03.30 Verwacht einduur vvk € 15 / add € 18 Excl. €1 online fee
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

 

 

Jonger dan 26? Geniet 50% korting!

KODE9 (uk – HYPERDUB dj-set) (02.00 - 03.30)
Concertzaal Scène

Kode9: een van de vaandeldragers van de dubstep én vooraanstaand criticus toen het genre ten onder begon te gaan aan de overvloed van bassen en de druk van het Amerikaanse EDM-circus. Kode9 stuurde zijn vlaggenschip Hyperdub (zie ook Burial, LV, Darkstar …) naar meer experimentele wateren en verwelkomde UK Funky (Cooly G, Ill Blue, …), footwork (Dj Rashad, Dj Spinn, …) en experimentele elektronica (Laurel Halo, Fatima Al Quadiri, Dean Blunt & Inga Copeland …).

Na het betreurde overlijden van zijn vriend en collaborateur The Space Ape MC werkte Kode9 aan zijn eerste soloalbum Nothing, opnieuw een meesterwerk op het kruispunt van vroege dubstep, grime en Chicago footwork. Tijdens MORE MUSIC! speelt Kode9 een exclusieve Hyperdub dj-set!

Video: Respirator
Video: Hyperdub Mix

DARKSTAR live (uk – WARP) (23.15 - 00.00)
Concertzaal Scène

Darkstar is thuis op de toonaangevende labels Hyperdub en Warp, heeft voeten in de dubstepscene van de late jaren 2000 maar kijkt volop naar experimentele indiepop à la Animal Collective en Grizzly Bear. De muziek van Aiden Whalley en James Young maakte een gigantische evolutie door sinds ze hun eerste releases uitbrachten op het label van Kode9 in 2007.

Een voorlopig hoogtepunt bereikte Darkstar met het vorig jaar uitgebrachte en alom geprezen Foam Island. Whalley en Young begonnen na de Britse verkiezingen in 2015 aan een project van drie maanden waarbij ze gesprekken aangingen met lokale jongeren in het Noord-Engelse Huddersmouth. Het resultaat is een sterk elektronica/popalbum geïnspireerd door het huidige sociale klimaat in Noord-Engeland. Brandend actueel en ijzingwekkend mooi!

Video: Pin Secure  
Video: Through The Motions

RIVAL CONSOLES live (uk – ERASED TAPES) (00.30- 01.30)
Concertzaal Scène

De in London gevestigde producer Ryan Lee West was de eerste signing op het toonaangevende Erased Tapes label. Zijn muziek, eerst als Aparatec en nu als Rival Consoles, is een mix van dansvloer en atmosfeer. Een evenwichtsoefening voor fans van labelgenoten Kiasmos en Nils Frahm, of atmospheric techno grootheden als James Holden en Jon Hopkins.

Op laatste plaat Howl perfectioneert West zijn organisch opgebouwde elektronica, vaak ontsproten uit ruwe schetsen op gitaar en piano. Pitchfork, SPIN en Resident Advisor gingen overstag. Met zijn indrukwekkende live AV show speelde Rival Consoles al in Tate Modern en ging hij mee op tour met Clark, Nosaj Thing, Luke Abott en Kiasmos.

‘The soundscapes he's constructed on his third LP, Howl, are spiky and imposing, too solid to sink into. The music is always shifting, so it's impossible to lose track of time while listening.’ — Pitchfork

Video: Voyager (Live in London) 
Video: Everything All At Once
Video: Howl

NOSEDRIP (b) 
Concertzaal Scène

Medeoprichter van het Gentse STROOM.TV en vaste waarde bij 22Tracks en Red Light RadioNosedrip doet niet aan grenzen of genres, atmosfeer is de enige rode draad. Eén van de spannendste en meest compromisloze dj's te lande.
 
 

Ticketprijzen

  • Voorverkoop (online, In&Uit Brugge, Ticketlijn): € 15 (excl. € 1 boekingskost)
  • De dag zelf op za 09.04.2016 (online: tot 18 uur & In&Uit Brugge: tot 17 uur): 18 € (excl. € 1 boekingskost)
  • Aan de deur op za 09.04.2016 (avondkassa): € 18

Dagticket 09.04.2016

Je kan ook een all-in ticket kopen. Met dit ticket kan je alle concerten van 09.04.2016 bijwonen in Concertgebouw Brugge. 

  • Voorverkoop (online, In&Uit Brugge, Ticketlijn): € 30 (excl. € 1 boekingskost) – t.e.m. vrijdag 8 april 24.00 uur. Koop hier het all-in-ticket.
  • Aan de deur: € 35 (excl. € 1 boekingskost) – vanaf zaterdag 9 april. Stopt om 18.00 uur

 

za 09 apr. 2016 -22.45
beginuur 22.45
03.30 Verwacht einduur vvk € 15 / add € 18 Excl. €1 online fee
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

 

 

Jonger dan 26? Geniet 50% korting!