Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Het Concertgebouw ziet jouw gezondheid als hoogste prioriteit. We annuleren alle publieke evenementen t.e.m. 19 april. Alle ticketkopers zullen persoonlijk gecontacteerd worden. Volg de laatste evoluties op onze website. lees meer
menu
menu

Solidair met de kunstensector

Solidair met de kunstensector

Stilte in het Concertgebouw… We drukken de pauzeknop in voor die magische ontmoetingen tussen de artiesten en het publiek, en roepen op tot solidariteit.

Het coronavirus treft de kunstensector hard. Voor heel wat kunstenorganisaties komt deze economische schade bovenop de recente vermindering van de Vlaamse cultuursubsidies. De zwaarst getroffen groep is opnieuw de kunstenaar zelf, en de freelance cultuurwerker.

Op dit moment is de impact voor het Concertgebouw nog onduidelijk, maar toch willen we al een eerste actie ondernemen om de kunstenaars te ondersteunen. Het Concertgebouw roept zijn publiek op om in solidariteit met de artiesten geen compensatie te vragen voor de aangekochte tickets van de geannuleerde voorstellingen. De op die manier behouden financiële middelen zal het Concertgebouw integraal investeren in de kunstenaars die het zwaarst zijn getroffen door het jobverlies.

We beseffen dat deze middelen niet toereikend zullen zijn. Ze kunnen enkel als een gebaar gezien worden om het inkomstenverlies van kunstenaars en kunstenorganisaties te compenseren, naast meer substantiële steun vanuit de overheid. In die zin onderschrijft het Concertgebouw in eerste instantie de oproep van de werkgeversorganisatie oKo voor een Coronarampenfonds.

Het Concertgebouw wenst iedereen veel moed toe in deze uitzonderlijke periode, en kijkt uit naar een virusvrije tijd waarin onze zalen weer zinderen van de activiteiten op en naast het podium!

 

Geniet van thuis uit van cultuur

Ons Concertgebouw is leeg en stil in deze vreemde periode, zo zonder muziek en dans van de bovenste plank. Om het gemis te verzachten en deze dagen van verplichte afstand in optimale stemming door te komen, wijzen we je graag op deze initiatieven:

1. Caress — een dagelijks mini pianoconcert door Daan Vandewalle

Handen schudden geen handen meer,
Handen strelen geen gezichten meer,
Maar handen raken nog steeds de piano.

Elke dag tijdens deze culturele lockdown reiken pianist Daan Vandewalle en Concertgebouw Brugge de hand aan het publiek via mini pianoconcerten die voelen als een 'Caress', een liefdevolle aanraking. Elke dag om 15.00 sturen we via Facebook en Youtube een klavierwerk de wereld in, van Brahms en Chopin over Schubert tot Satie en Debussy. Een moment van luwte en verwondering in vreemde tijden.


2. Bezorg ons je Coronavrije Cultuurtip


De Concertgebouw Coronavrije Cultuurtips verslaan elke kwaal. Onze medewerkers leveren graag inspirerende suggesties om de vrijgekomen tijd in te vullen met cultuur van allerlei allooi. Maar we willen ook jouw ultieme cultuurtip-van-thuis-uit kennen! 

Laat ons ook weten hoe jij thuis cultuur beleeft via Lore@concertgebouw.be.

Meer informatie voor tickethouders

Tickethouders van de geannuleerde, uitgestelde of verplaatste voorstellingen worden persoonlijk op de hoogte gehouden. Meer informatie vindt u hier

 

Deel dit nieuwsbericht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *