Ga naar de hoofdcontent
Vanaf 3 voorstellingen geniet je korting. Boek je keuzeabonnement via deze link!
(niet cumuleerbaar met andere reductietarieven)

Sleeping Beauty

Organisator: Prima Donna Events

Verplaatst
ma 28 feb. 2022
Dit event werd verplaatst. Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd. meer info

Het ballet Sleeping Beauty of Doornroosje, met een zwierige partituur van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, groeide uit tot één van de allerbekendste balletten uit de 19de eeuw. Sleeping Beauty laat dansers toe op hun hoogste niveau te dansen. Meer dan 120 artiesten, schitterende decors en kostuums met een live symfonisch orkest, zorgen voor een betoverende en spectaculaire balletervaring voor de hele familie. Dinsdag 9 maart 2021 in Concertgebouw Brugge.

Één van de sterrenstukken van het klassieke ballet

Doornroosje is het tweede van drie balletten (naast De Notenkraker en Het Zwanenmeer) waarvoor Tsjaikovski de muziek componeerde. Doornroosje wordt gezien als één van Tchaikovsky’s meest geraffineerde partituren. En volgens de overlevering vond hij dit zelf de beste van al zijn balletcomposities.

Sleeping Beauty

  • Een betoverd en spectaculair familieballet
  • Meer dan 120 artiesten op scène
  • Met live symfonisch orkest
  • Laat dansers toe op hun hoogste niveau te dansen 

Het verhaal

Gebaseerd op het sprookje ‘Sleeping Beauty’ of ‘Doornroosje’ van Charles Perrault, vertelt het ballet het verhaal van prinses Aurora. Zij krijgt op haar doopfeest de magische zegen van alle feeën van het koninkrijk, onder hen de Seringenfee. Ze spreken hun wensen uit en die moeten verzekeren dat de prinses opgroeit tot de mooiste vrouw, de meest sierlijke danseres, de allerzoetste zangeres en de schitterendste muzikante.

Het vrolijke feest wordt echter onderbroken door de komst van de slechte fee Carabosse, die boos is omdat ze niet werd uitgenodigd. Carabosse rekent af met de ceremoniemeester, maar daarmee is haar woede niet gekoeld. Ze vervloekt prinses Aurora: het meisje zal zich op haar zestiende verjaardag prikken aan een spoel en sterven. Carabosse verdwijnt en laat de aanwezigen diep geschokt achter. De Seringenfee, die haar geschenk nog niet had gegeven, kan de vloek van Carabosse alleen maar verzachten: de prinses zal niet sterven maar honderd jaar slapen. Alleen de liefdeskus van een prins kan haar weer doen ontwaken.

Creatives

Een productie van Prima Donna Events

Componist: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Choreagrafie: Marius Petipa
Libretto: geschreven door 
Ivan Vsevolojski naar het 17e-eeuwse sprookje van Charles Perrault.

Onze website bevat zowel voorstellingen van het Concertgebouw als van derden. De voorstellingen van derden worden gecommuniceerd onder de noemer ‘Te gast in het Concertgebouw’.

Verplaatst
ma 28 feb. 2022
Dit event werd verplaatst. Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd. meer info