Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
menu
menu

Silber – Brugs symfonisch orkest Artis Dulcedo - 25 jaar AD

Organisator: Artis Dulcedo vzw

Verplaatst
za 18 dec 2021
Dit event werd verplaatst. Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd. meer info

Tijdens dit zilveren jubileumconcert vertaalt dit orkest de vernieuwende contrastimpulsen bij drie romantische componisten.

Ga mee op zoek naar de bron van het omineuze ongezegde, naar het onheil dat speels naklinkt in Brahms’ Tragische Ouverture. Onder de bloedmooie melodie in Mendelssohns’ vioolconcerto horen we het orkest dat nukkig aanspoort, krachtig stabiel, beschermend omarmend, geïrriteerd.

In zijn symfonie ‘Die Rheinische’ bezingt Schumann de fonkelende Rijn in Keulen en de indruk die de Dom daar op hem maakte. Herbeleef het verleden in koralen die weerkaatsen tegen de onwrikbare muren van het oude gebouw, koralen die vergeten stemmen doen zingen. Romantiek is zich wentelen in wat voorbij is. Majestueus of ingetogen.

Herontdekt Artis Dulcedo ook haar eigen drijfveer? 25 jaar op Brugse en andere podia, 25 jaar vriendschap, 25 jaar een nieuw verhaal in vertrouwde muziek.

Onze website bevat zowel voorstellingen van het Concertgebouw als van derden. De voorstellingen van derden worden gecommuniceerd onder de noemer ‘Ook in het Concertgebouw’.

Verplaatst
za 18 dec 2021
Dit event werd verplaatst. Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd. meer info