Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Zet bij uitverkochte voorstellingen je naam op de wachtlijst, de kans is groot dat er plaats vrijkomt! alle ticket- en bestelinformatie
menu
menu

Seizoensdenker Thomas Hertog

Thomas Hertog behaalde een doctoraat in de natuurkunde aan de Universiteit van Cambridge met een proefschrift waarin hij de oorsprong van de kosmische expansie onderzoekt. Na jaren als onderzoeker aan de Universiteit van Californië en het CERN in Genève keerde Hertog terug naar België om hoogleraar te worden aan het Instituut voor Theoretische Fysica van de KU Leuven. Hertog is een internationaal gerenommeerde kosmoloog en werkte nauw samen met Stephen Hawking. Hij leidt de Belgische deelname aan een flagship missie van de European Space Agency (ESA) en zet zich sinds enkele jaren ook in voor de popularisering van de wetenschap.

Ook Klara is in de ban van onze seizoensdenker. Ter ere van 'De Maand van de Filosofie' pakt de radiozender uit met een nieuw seizoen van de denkende podcast 'Kant, en klaar!'. Thomas Hertogs bijdrage is vanaf 16 april beschikbaar. 

Columns

Lees hier de boeiende stukken die Thomas Hertog schreef voor ons Concertgebouw magazine. 

Pagina inhoud