Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Opera21

Opera21

Muziektheaterfestival

Opera21 laat u de hartslag van het nieuwe muziektheater voelen. Vanaf deze zesde editie wordt Opera21 een jaarlijks festival, het ene jaar in Antwerpen en het andere jaar in Gent en Brugge.

Meer dan ooit wordt het festival een internationale broedplaats die de definitie van muziektheater verlegt: van opera tot hybride scenische experimenten, installaties, performances en beeldende concerten.

Voor de editie van 2018 gooien Concertgebouw Brugge, KAAP, de Bijloke, NTGent, Handelbeurs Concertzaal en Opera Gent hun deuren open om de wereld te laten zien hoe fantastisch muziektheater is. Meer over Opera21 in Brugge én Gent op opera21.be.

De veranderende klanken van Frederik Neyrinck
Interview

De veranderende klanken van Frederik Neyrinck

De veranderende klanken van Frederik Neyrinck
Seizoenscomponist Frederik Neyrinck rijgt de ene na de anderecompositie-opdracht aan elkaar. In april buigt hij zich samen met Josse De Pauw en Koenraad Tinel over het lot van Narcissus en zijn geliefde spiegelbeeld in een nieuwe productie van muziektheater LOD. In mei schudt hij Take Out uit zijn mouw: een groots opgezet evenement waarin heel wat Brugse amateurmuzikanten samen de verdwenen Sint-Donaaskathedraal nieuw leven inblazen. Maar Neyrinck blijft er voorlopig rustig onder: ‘Het is vooral erg leuk allemaal.’