Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen. OK / Lees meer

Concertgebouw Brugge

  • Nederlands NL
  • Français FR
  • English EN
Verlanglijst0

Social media

Terug

Ontdek 2017-2018

Een seizoen vol metamorfoses

Tijdens seizoen 2017-2018 krijgt u het Concertgebouw in een nieuwe gedaante te zien. Met nieuwe thema’s voor de succesvolle festivals December Dance, Bach Academie Brugge, MAfestival en Budapest Festival én het gloednieuwe polyfoniefestival Gold bieden we u opnieuw onschatbare momenten van vervoering en verrassing. 

Nieuwe en vernieuwende formats

We nemen u dit seizoen opnieuw graag mee in nieuwe en vernieuwende formats. Zo neemt u tijdens het ‘Out of the box’- project Club Surround plaats middenin het orkest. En tijdens het nieuwe format ‘Salon Libeer’ brengt Julien Libeer verdiepende gesprekken met live muziek. 

Vanaf dit seizoen voegen we daar nog heel wat participatieprojecten voor diverse doelgroepen aan toe. Heel wat van die nieuwe projecten kaderen in een opvallend programma-onderdeel: de Topstukweken. Daarin creëren we telkens een momentum voor een meesterwerk uit de muziekgeschiedenis: vijf Topstukken uit vijf eeuwen. 
stuk op topniveau.

Nieuwe huisartiesten

Naast de vertrouwde gezichten van Anima Eterna Brugge en Rosas, krijgt het Concertgebouw er vanaf 2017-2018 drie nieuwe huisartiesten bij. Tijd voor een eerste kennismaking.

Nieuwe huisstijl

Ook het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl maken deel uit van de metamorfose. Het Concertgebouw laat zich kenmerken door lijnen. Het gooit lijnen uit naar de stad, de maatschappij en de wereld, die evenzeer in metamorfose is. Lees meer over de nieuwe huisstijl

Concertgebouw Circuit

Vanaf september 2017 zwieren we met het Concertgebouw Circuit onze deuren nog breder open om iedereen te laten meegenieten van een totaalbeleving van architectuur, beeldende kunst, akoestiek, muziek en dans, klankkunst en het magische panorama over Unesco-werelderfgoedstad Brugge!

Het vernieuwde Concertgebouwcafé wordt meer dan ooit een bruisende ontmoetingsplek om te onthaasten in een huis vol kunst. 

Meer weten


In deze nieuwe brochure en op concertgebouw.be vindt u het volledige programma. Artistiek directeur Jeroen Vanacker vertelt u waarom 2017-2018 niet zomaar een nieuw seizoen is.

Algemeen directeur Katrien Van Eeckhoutte presenteert u het vernieuwde Concertgebouw