Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Motus Mori

Katja Heitmann

dit event is onderdeel van

December Dance 2020

dans
Geannuleerd
zo 06 dec. 2020
Het concert is geannuleerd. Tickethouders van deze voorstelling worden persoonlijk gecontacteerd in verband met de ticketregeling.

Archief van levend Brugs erfgoed

Katja Heitmann vertrekt vanuit de vraag: hoe bewaar je je mens-zijn? Ze gaat op zoek naar kleine, alledaagse en lokale bewegingen die samen het bewegingsprofiel van de stad Brugge vormen. Heitmann roept hiervoor geen bloed- maar een bewegingsbeeldbank in het leven waar elke Bruggeling zijn bewegingen kan doneren in de vorm van bewegingsinterviews. Samen met tien dansperformers bestudeert ze het verzamelde bewegingsmateriaal om het vervolgens letterlijk te belichamen en zo, als stilleven dat niet stilstaat, aan een publiek te presenteren. Het resultaat is een levende cataloog van Brugs bewegingsmateriaal, een performance in slow motion. Deze tentoonstelling van levende, gechoreografeerde beelden getuigt van een diepgaande maatschappelijk-sociale betrokkenheid die een direct contact zoekt met de stad en haar bewoners. De Poortersloge is hiervoor natuurlijk geen toevallige locatie; in dit unieke historische gebouw werd lange tijd de Brugse afdeling van het Rijksarchief ondergebracht. Met Motus Mori archiveert Heitmann hier nu echt Brugs, levend erfgoed. 

Doneer je beweging
Wil je jouw persoonlijke beweging vereeuwigen? Geef je dan nu op voor een bewegings-interview, een fysiek één-op-één-gesprek met een danser. Op basis van jouw bewegingen maakt de danser een persoonlijk portret. Jouw portret zal samen met de portretten van vele andere Bruggelingen te zien zijn in de tentoonstelling. Interesse om jouw beweging met de wereld te delen? Mail snel naar motusmori@katjaheitmann.com.

credits

Katja Heitmann: choreografie & concept
Sander van der Schaaf: geluidsontwerp & concept
Wies Berkhout, Rebecca Collins, Manou Koreman, Eleni Ploumi, Lea Christensen, Ornella Prieto, Inês Pona, Myrthe Marchal, Rachel Rijsdijy, Cynthia Verpoorten: performance
Moene Roovers, Christina Flick, Ingrid de Rond: artistiek advies
Hanneke Wetzer: video & fotografie

productie: Stichting This is not a show
coproductie: December Dance (Concertgebouw Brugge & Cultuurcentrum Brugge)

lees minder

Katja Heitmann: choreografie & concept
Sander van der Schaaf: geluidsontwerp & concept
Wies Berkhout, Rebecca

lees meer
Geannuleerd
zo 06 dec. 2020
Het concert is geannuleerd. Tickethouders van deze voorstelling worden persoonlijk gecontacteerd in verband met de ticketregeling.

partners

In samenwerking met Cultuurcentrum Brugge