Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

In Search of America

Opening expo Katrien Orlans

zo 28 jan. 2024 -17.00
beginuur 17.00
verwacht einduur 19.00
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.
Bezoek de expo met een ticket voor het Concertgebouw Cicruit of voor of na een voorstelling.

Toen fotografe Katrien Orlans haar moeder verloor, ging ze zoals zovelen op zoek naar een manier om haar verdriet te verwerken. In Orlans’ geval werd het een letterlijke zoektocht. Haar moeder was namelijk helemaal in de ban van de Verenigde Staten. Haar ouders reisden van Hollywood tot Denver, Memphis, New York … om telkens met ongelooflijke verhalen huiswaarts te keren. Samen met haar gezin trok Katrien Orlans het land na haar moeders dood zelf ook rond om vast te leggen wat haar moeder zo fascineerde. Om de grootsheid van het land grijpen. De eindeloze lege wegen. De melancholie van motels. De mensen. ‘Wat betekent ‘moeder’ voor jou?’, vraagt ze steevast aan ieder die voor haar lens poseert. Deze expo maakt deel uit van het festival Motherhood.

Tijdens de opening van de expo zal er een gesprek met Katrien Orlans plaatsvinden in de Kamermuziekzaal, gevolgd door een bezoek aan haar fototentoonstelling In search of America.

Nog op 28 januari onthult Flo Vandenbussche haar eerste foto van In full growth. De Brugse fotografe maakt de komende vijf jaar telkens een ‘portret’ van het Concertgebouwbos, dat in november 2023 werd aangeplant. De reeks van vijf foto’s vormt zo een kunstzinnige getuigenis van een pril bos in volle groei.

zo 28 jan. 2024 -17.00
beginuur 17.00
verwacht einduur 19.00
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.
Bezoek de expo met een ticket voor het Concertgebouw Cicruit of voor of na een voorstelling.

Bio

Katrien Orlans

Katrien Orlans is een Belgisch fotografe en collage kunstenaar, geboren en opgegroeid in Oostende. Sedert een 5-tal jaar woont en werkt ze in Brugge.
Ze trok meermaals door Amerika als eerbetoon aan haar moeder (In search of America) of maakt werk dichter bij huis in haar atelier.

Flo Vandenbussche

Flo Vandenbussche (°1993, België) is een beeldend kunstenaar gevestigd in Brugge. Haar persoonlijke werk portretteert veranderende landschappen, meer bepaald de grenzen tussen mens en natuur. www.flovandenbussche.com

"Als fotograaf heb je de macht om de toeschouwer te laten twijfelen aan de werkelijkheid."

- Flo Vandenbussche