Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Il Trovatore

Organisator - Prima Donna

di 24 okt. 2023 -20.00
Externe verkoop
beginuur 20.00
verwacht einduur 23.10
met pauze
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Tickets - In&Uit Brugge

Organisator

Primma Donna Events - www.primadonnaevents.be 

Duur

2u50min inclusief pauze

De meesterlijke opera van Giuseppe Verdi

Liefde en haat zijn maar een aria van elkaar verwijderd. Een van de populairste opera’s aller tijden,
‘Il Trovatore’, schittert dit najaar in Gent & Brugge! Prima Donna Events presenteert deze klinkende Giuseppe Verdi-klassieker op zondag 22 oktober om 15u00 in Capitole Gent en dinsdag 24 oktober om 20u00 in Concertgebouw Brugge! Balanceer op het puntje van jouw stoel wanneer de ijzersterke internationale topcast, bezeten van passie, aria’s zoals 'Di quella pira' en ‘Stride la vampa’ aanheft, of het wereldbekende ‘Zigeunerkoor’. Deze opera knettert van de intriges, liefde, jaloezie en kippenvelmomenten en zal zowel toegewijde Verdi-fans bekoren als opera-newbies overtuigen.

Geschiedenis

De beroemde Giuseppe Verdi (1813 – 1901) was een van de grootste Italiaanse operacomponisten, met maar liefst 26 werken op zijn conto. Toen het doek zakte na de Romeinse première van Verdi’s ‘Il Trovatore’ (‘De Troubadour’) in 1853, schalden de bravi door de zaal. Een klassieker was geboren en werd later onsterfelijk door pakkende performances van diva’s zoals Maria Callas en Leontyne Price. De opera staat erom bekend zangtechnisch enorm veeleisend te zijn voor de solisten. De dirigent Toscanini zei ooit: “Je hebt gewoon de vier beste zangers nodig die er zijn”.

Het verhaal

Spanje circa 1410. Graaf Di Luna heeft een oogje op hofdame Leonora, maar haar hart klopt eigenlijk voor de mysterieuze rebel en troubadour Manrico. Na een nachtelijke vergissing komt het tot een duel zonder overwinnaar tussen de twee mannen. Een burgeroorlog raast intussen door het land en Manrico geraakt zwaargewond. De moeder van Manrico, de zigeunerin Azucena, vertelt hem het waanzinnige verhaal van haar moeder die voor hekserij tot de brandstapel veroordeeld werd door de vader van Di Luna. Belust op wraak ontvoerde Azucena een kind van de graaf, maar ze doodde in haar verwarring haar eigen kind. Dan hoort Manrico dat zijn grote liefde Leonora het klooster intrekt omdat ze zijn dood vermoedt. Hij wil haar stoppen, maar komt Graaf Di Luna tegen. Leonora vlucht alsnog de zonsondergang tegemoet met Manrico, maar die verneemt dat de gruwelijke graaf zijn moeder Azucena gevangen heeft. Manrico’s dappere reddingspoging mislukt en samen belanden moeder en zoon in de kerker.
Wat nu? Verwarring, jaloezie, haat en onverwachte familiebanden komen samen in een wervelend epos dat de ene plottwist na de andere aan elkaar rijgt. Een niet te missen vuurwerk van muziek en zang waar je nog lang over zal napraten!

  • Lyrisch drama in vier bedrijven
  • Italiaans gezongen
  • Libretto Salvatore Cammarano en Leone Emanuele Bardare. 
  • De Wereldpremière vond plaats op 19 januari 1853, in het Teatro Apollo in Rome en was meteen een groot succes.

Onze website bevat zowel voorstellingen van het Concertgebouw als van derden. De voorstellingen van derden worden gecommuniceerd onder de noemer ‘Te gast in het Concertgebouw’.

di 24 okt. 2023 -20.00
Externe verkoop
beginuur 20.00
verwacht einduur 23.10
met pauze
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Tickets - In&Uit Brugge

Organisator

Primma Donna Events - www.primadonnaevents.be 

Duur

2u50min inclusief pauze

Meer beleven in het Concertgebouw?

Meer beleven in het Concertgebouw?

Meer beleven in het Concertgebouw?
De mooiste muziek, de opwindendste dans of een origineel parcours doorheen het gebouw met kunst en architectuur? Kies hier je favoriete voorstelling uit ons aanbod of lees er de laatste nieuwtjes van voor en achter de schermen op na.
Welkom in ons Concertgebouwcafé Lucas Denuwelaere

Welkom in ons Concertgebouwcafé

Welkom in ons Concertgebouwcafé Lucas Denuwelaere
Geniet van een van onze seizoensgebonden gerechten. De menukaart is een mix van vaste sterkhouders en frisse nieuwkomers, met een focus op lokale leveranciers en seizoensgebonden ingrediënten. Of kom na de voorstelling napraten bij een goed glas.