Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
We hanteren voor alle publieke voorstellingen het Covid Safe Ticket. Lees alle coronamaatregelen
menu
menu

Human Labels / 100 Identity Cups (11.09-30.06.2020)

Interactieve installatie door Peter De Bruyne

beeldende kunst
wo 11 sep 2019 -14.00
Concertgebouw
beginuur 14.00

Te bezoeken tijdens Concertgebouw Circuit of voor, tijdens of na een voorstelling. 

Op sociale en niet-sociale media wordt er tegenwoordig stevig gelabeld. We zijn voor of tegen. Links of rechts. Realist of dromer. Ook op bumperstickers of koffietassen lijkt het of we slechts één kenmerk hebben. ‘Ik ben visser, of Limburger, of …’ Een Syrische dokter wordt plots transmigrant. Een werkloze boekhouder uit Mauritanië economische vluchteling en IT-er Bart ontpopt zich tot expat wanneer hij de lucratieve job in Kenia omarmt. We zijn echter allen variaties op hetzelfde thema: de ‘mens’ met zijn veelvoud aan eigenschappen.

Met de installatie Human Labels / 100 Identity Cups wil Peter De Bruyne een cup in het hoenderhok gooien en tegen de polarisatiegolf in surfen. Gedurende het seizoen zal de installatie evolueren, van stigmatiserende labels naar een bredere blik op wie we (kunnen) zijn. Artiesten en bezoekers worden uitgenodigd om te participeren en Cups te vervangen door alternatieven. Jongeren werken dan weer in een aantal workshops rond dit thema.

‘Tegenwoordig is het nogal in om een mens één label te geven. Het is mijn bedoeling om met een interactieve installatie met 100 koffiemokken die enge blik te doorbreken.’ — Peter De Bruyne

wo 11 sep 2019 -14.00
Concertgebouw
beginuur 14.00

Te bezoeken tijdens Concertgebouw Circuit of voor, tijdens of na een voorstelling. 

getipt voor jou

Deel deze voorstelling

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *