Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
We hanteren voor alle publieke voorstellingen het Covid Safe Ticket. Lees alle coronamaatregelen
menu
menu

Het Zwanenmeer - Russian National Opera

Organisator : Capitale Production

do 28 okt 2021 -20.00
(was oorspronkelijk op 11 mei 2021 voorzien, maar werd verplaatst naar bovenstaande datum.)
Externe verkoop
Concertzaal
beginuur 20.00

Tickets

In&Uit Brugge

Organisator

Capitole Productions

Het meest gedanste ballet ter wereld wordt in deze versie vertolkt door het Ballet en Symfonieorkest van de Nationale Russische Opera

Dit ballet met drie actes laat ons de liefde beleven van prins Siegfried voor prinses Odette, die door de boze tovenaar Von Rothbart is vervloekt.

Overdag moet Odette als een zwaan door het leven. Alleen ’s nachts wordt ze weer vrouw. Prins Siegfried gaat tot het uiterste en wil de vloek verbreken door met Odette te trouwen. Zijn plannen wekken echter de toorn van de tovenaar en diens dochter. Slaagt Siegfried erin om zijn belofte aan Odette waar te maken?

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski schrijft ‘Het Zwanenmeer’, zijn eerste ballet, van augustus 1875 tot april 1876 op verzoek van het Ballet van Moskou. Hij inspireert zich bij het componeren op zijn eigen getormenteerde leven en zal zo een ware revolutie in de klassieke muziek teweegbrengen.

De eerste voorstelling (1877) wordt echter slecht onthaald.Pas twee jaar na de dood van Tsjaikovski (1893) krijgt dit ballet waardering, wanneer het in zijn volle lengte op de planken wordt gebracht in een choreografie van Marcus Petipa (1895).

In 1984 tekent Rudolf Noerejev voor een nieuwe interpretatie. Tussen romantische duetten en verheven choreografieën door fascineren uitzonderlijke dansers, gedragen door het orkest, met de Spaanse dans, de Mazurka en de Dans van de zwanen.

De meanders van de eeuwige liefde verkennend, bekoort ‘Het Zwanenmeer’ als hoogtepunt van het romantische ballet en blijft het generaties van toeschouwers betoveren en verleiden.

Onze website bevat zowel voorstellingen van het Concertgebouw als van derden. De voorstellingen van derden worden gecommuniceerd onder de noemer ‘Ook in het Concertgebouw’.

do 28 okt 2021 -20.00
(was oorspronkelijk op 11 mei 2021 voorzien, maar werd verplaatst naar bovenstaande datum.)
Externe verkoop
Concertzaal
beginuur 20.00

Tickets

In&Uit Brugge

Organisator

Capitole Productions

getipt voor jou

Deel deze voorstelling