Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Concertgebouw Circuit is open tijdens het weekend. Voorlopig zijn er nog even geen voorstellingen. vaakgestelde vragen
menu
menu

Het Zwanenmeer

Organisator: Prima Donna Events

ma 21 okt 2019 -20.00
Externe verkoop
Concertzaal
beginuur 20.00

Tickets

In&Uit Brugge

Organisator

Prima Donna Events

Wegens groot succes hernemen we deze tijdloze klassieker in oktober 2019 en mei 2020 in Antwerpen, Hasselt, Gent en Brugge.  Meer dan 100 artiesten met live symfonisch orkest brengen Het Zwanenmeer met de onvergetelijke muziek van Tchaikovsky terug tot leven.

Dit meesterlijke stuk is ongetwijfeld één van de meest romantische verhalen die ooit op muziek is gezet en bevat alle rijke elementen van het romantische ballet uit de 19e eeuw.

---------------------------------

Meer dan een eeuw na zijn creatie, is ‘Het Zwanenmeer’ nog steeds het meest gedanste en voor velen ook het mooiste ballet ter wereld. Het is een onsterfelijk sprookje over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis , gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen, Odile en Odette.

1895 werd een mijlpaal in de balletgeschiedenis, dat jaar werd namelijk ‘Het Zwanenmeer’ in een bewerkte uitvoering van de befaamde choreografen Petipa en Ivanov en componist Tchaikovsky opgevoerd. Dé klassieker der klassiekers was ontstaan. Ballet zou nooit meer hetzelfde zijn.

‘Het Zwanenmeer’ vertelt het romantische verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door de kwaadaardige tovenaar Von Rothbart. Zij leven als zwanen en kunnen enkel rond middernacht hun menselijke vormen aannemen. Alleen échte en zuivere liefde kan deze betovering doorbreken.

Wanneer prins Siegfried het meisje Odette ziet, is hij op slag verliefd en wil hij er alles aan doen om de vloek op te heffen. Maar Von Rothbart kan dat echter niet toelaten en bedenkt een vreselijk plan om de twee geliefden uit elkaar te houden.

EEN PRODUCTIE VAN PRIMA DONNA EVENTS
www.primadonnaevents.be 

Onze website bevat zowel voorstellingen van het Concertgebouw als van derden. De voorstellingen van derden worden gecommuniceerd onder de noemer ‘Ook in het Concertgebouw’.

ma 21 okt 2019 -20.00
Externe verkoop
Concertzaal
beginuur 20.00

Tickets

In&Uit Brugge

Organisator

Prima Donna Events

getipt voor jou

Deel deze voorstelling

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *