Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Het Zwanenmeer

vertolkt door het Ballet en Symfonieorkest van de Nationale Opera van Rusland

wo 17 apr. 2019 -20.00
Concertzaal
beginuur 20.00
verwacht einduur 22.45
met pauze
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Tickets

In&Uit Brugge

Organisator

Aramé Production EURL

Het meest gedanste ballet ter wereld vertolkt door het Ballet en Symfonieorkest van de Nationale Opera van Rusland

Dit ballet met drie actes laat ons de liefde beleven van prins Siegfried voor prinses Odette, die door de boze tovenaar Von Rothbart is vervloekt. Overdag moet Odette als een zwaan door het leven. Alleen ’s nachts wordt ze weer vrouw. Prins Siegfried gaat tot het uiterste en wil de vloek verbreken door met Odette te trouwen. Zijn plannen wekken echter de toorn van de tovenaar en diens dochter. Slaagt Siegfried erin om zijn belofte aan Odette waar te maken?

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski schrijft ‘Het Zwanenmeer’, zijn eerste ballet, van augustus 1875 tot april 1876 op verzoek van het Ballet van Moskou. Hij inspireert zich bij het componeren op zijn eigen getormenteerde leven en zal zo een ware revolutie in de klassieke muziek teweegbrengen. De eerste voorstelling (1877) wordt echter slecht onthaald.Pas twee jaar na de dood van Tsjaikovski (1893) krijgt dit ballet waardering, wanneer het in zijn volle lengte op de planken wordt gebracht in een choreografie van Marcus Petipa (1895). In 1984 tekent Rudolf Noerejev voor een nieuwe interpretatie.

Tussen romantische duetten en verheven choreografieën door fascineren uitzonderlijke dansers, gedragen door het orkest, met de Spaanse dans, de Mazurka en de Dans van de zwanen.

De meanders van de eeuwige liefde verkennend, bekoort ‘Het Zwanenmeer’ als hoogtepunt van het romantische ballet en blijft het generaties van toeschouwers betoveren en verleiden.

wo 17 apr. 2019 -20.00
Concertzaal
beginuur 20.00
verwacht einduur 22.45
met pauze
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Tickets

In&Uit Brugge

Organisator

Aramé Production EURL