Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Het Zwanenmeer

Organisator: Prima Donna Events

do 18 apr. 2024 -20.00
Externe verkoop
Concertzaal
beginuur 20.00
verwacht einduur 22.35
met pauze
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Tickets

In&Uit Brugge

  • Telefonisch: +32 (0) 78 15 20 20
  • Balie In&Uit

Organisator

Prima Donna Events

Ervaar het meesterwerk als nooit tevoren

Prima Donna Events herneemt Het Zwanenmeer wegens overgroot succes en uitverkochte zalen. Meer dan 100 artiesten met live symfonisch orkest brengen het onsterfelijk sprookje over de liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis in een adembenemende choreografie terug tot leven. Ervaar één van de meest romantische verhalen op de betoverende tonen van Tsjaikovski als nooit tevoren.

Eén van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet

Meer dan een eeuw na zijn creatie, is ‘Het Zwanenmeer’ nog steeds het meest gedanste en voor velen ook het mooiste ballet ter wereld. Het is een onsterfelijk sprookje over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis, gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen, Odile en Odette. De dansers brengen de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette tot leven.

‘Het Zwanenmeer’, met de onvergetelijke muziek van Tsjaikovski, is ongetwijfeld één van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet. Dit meesterlijke stuk bevat alle rijke elementen van het romantische ballet uit de 19e eeuw, en is een hoogtepunt van de klassieke dans zoals we die vandaag kennen.

1895 werd een mijlpaal in de balletgeschiedenis, dat jaar werd namelijk ‘Het Zwanenmeer’ in een bewerkte uitvoering van de befaamde choreografen Petipa en Ivanov en componist Tchaikovsky opgevoerd. Dé klassieker der klassiekers was ontstaan. Ballet zou nooit meer hetzelfde zijn.

Eén van de meest romantische verhalen
Meer dan 100 artiesten op scène
Met live symfonisch orkest
Een adembenemende choreografie
Een onsterfelijk sprookje over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis

​Het verhaal

‘Het Zwanenmeer’ vertelt het romantische verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door de kwaadaardige tovenaar Von Rothbart. Zij leven als zwanen en kunnen enkel rond middernacht hun menselijke vormen aannemen. Alleen échte en zuivere liefde kan deze betovering doorbreken.

Wanneer prins Siegfried het meisje Odette ziet, is hij op slag verliefd en wil hij er alles aan doen om de vloek op te heffen. Maar Von Rothbart kan dat echter niet toelaten en bedenkt een vreselijk plan om de twee geliefden uit elkaar te houden.

Componist: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Choreografie: Marius Petipa, Lev Ivanov
Libretto: Over wie het libretto schreef bestaat er onzekerheid, vermoedelijk geschreven door Vladimir Begitsjev en Vasily Geltser.
Duur: 2u30 inclusief pauze, 4 aktes

 Onze website bevat zowel voorstellingen van het Concertgebouw als van derden. De voorstellingen van derden worden gecommuniceerd onder de noemer ‘te gast in het Concertgebouw’.

do 18 apr. 2024 -20.00
Externe verkoop
Concertzaal
beginuur 20.00
verwacht einduur 22.35
met pauze
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Tickets

In&Uit Brugge

  • Telefonisch: +32 (0) 78 15 20 20
  • Balie In&Uit

Organisator

Prima Donna Events

Meer beleven in het Concertgebouw?

Meer beleven in het Concertgebouw?

Meer beleven in het Concertgebouw?
De mooiste muziek, de opwindendste dans of een origineel parcours doorheen het gebouw met kunst en architectuur? Kies hier je favoriete voorstelling uit ons aanbod of lees er de laatste nieuwtjes van voor en achter de schermen op na.
Welkom in ons Concertgebouwcafé

Welkom in ons Concertgebouwcafé

Welkom in ons Concertgebouwcafé
Geniet van een van onze seizoensgebonden gerechten. De menukaart is een mix van vaste sterkhouders en frisse nieuwkomers, met een focus op lokale leveranciers en seizoensgebonden ingrediënten. Of kom na de voorstelling napraten bij een goed glas