Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Gebouw en architectuur

Het Concertgebouw is ontworpen door Paul Robbrecht en Hilde Daem, twee Gentse architecten, met veel aandacht voor de akoestiek. De terracotta façade van het gebouw legt de link tussen de moderne architectuur en het historisch centrum van Brugge. Ooit was het Concertgebouw niet meer dan een wens, een droom, een plan. Lees en bekijk er hier meer over. 

Internationaal gerenommeerd

Het Concertgebouw is opgenomen als een van de 1001 gebouwen ter wereld ‘to see before you die’.

 

Meer weten en zien?

Kom nog veel meer te weten over onze architectuur tijdens Concertgebouw Circuit en in de bezoekersgids die je gratis bij je toegangsticket voor het Circuit krijgt.

NU Architectuuratelier en Kab. realiseerden een origineel bezoekersparcours in de intrigerende architectuur van het Concertgebouw. Dit ‘Concertgebouw Circuit’ is een heerlijke ontdekkingstocht. Een haast onzichtbaar pad brengt je langs de collectie actuele kunst en de klankinstallaties. Zo laat een levensechte luistermaquette je kennis maken met de geluiden, de werking en de architectuur van het gebouw. Je bewondert de unieke architectuur met zijn beroemde akoestiek en klimt op eigen tempo tot op het dakterras met zijn indrukwekkende zicht op de historische binnenstad.

Warm alvast even op met dit artikel over ons Circuit, uit het tijdschrift A+ Architecture in Belgium. 

Virtual tour

Virtual tour

Virtual tour
Tijdens deze virtual tour waan je je écht in Concertgebouw Brugge. Wandel door de Inkomhal naar binnen en verken elke verdieping, via de Concertzaal en de Kamermuziekzaal, helemaal tot op het dakterras.

Zaal huren?

Onder zaalhuur vind je alle nodige info over de verschillende types zalen, hedendaagse faciliteiten, bereikbaarheid, catering en de professionele begeleiding om van jouw evenement een succes te maken.