Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

'Het Concertgebouw ontwerpen, was een onmogelijke opdracht'

'Het Concertgebouw ontwerpen, was een onmogelijke opdracht'

Het Concertgebouw ontwerpen? ‘Dat was een onmogelijke opdracht’, zegt Marc Dubois, architect en meer dan 20 jaar geleden jurylid in de wedstrijd voor het Concertgebouw-ontwerp. ‘Dit gebouw moest een concertzaal zijn, én een zaal voor dans en opera. Acoustici zeiden: don’t do it, dat is waanzin.’ Robbrecht en Daem architecten en Britse akoestiek-experten bewezen dat het tóch kon, en hoe! Neem even je tijd voor een boeiend gesprek met een van de auteurs van het kakelverse boek Beeld van de Stad.

Hedendaags Brugge in beeld

Brugge is veel meer dan gotiek, reien, kant en chocolade. Dat weten wij als geen ander, maar ook Triënnale Brugge toont de wereld dat onze thuisstad uitblinkt in hedendaagse kunst en architectuur. In het boek Beeld van de Stad stelt de organisatie in projectteksten en essays scherp op een ‘ander’ Brugge, bij haar twintigste verjaardag als Werelderfgoedstad. Hedendaags Brugge (en dus ook ons Concertgebouw) onder de kerstboom? Dat kan dankzij deze fijne uitgave bij Borgerhoff & Lamberigts.

Ontdek ons bijzondere gebouw met het Concertgebouw Circuit

Marc Dubois was erbij toen ons huis met zijn 68.000 terracotte tegels nog maar een droom was voor de toekomst. Inmiddels gaat het Concertgebouw richting twintigste verjaardaag in 2022! En het verwerd van een project waar velen vraagtekens bij plaatsten intussen tot een open huis met zo veel trouwe bezoekers en nieuwsgierige passanten. Omdat we trots zijn op de architectuur, de werking en de collectie hedendaagse (klank)kunst van ons gebouw, stellen we het sinds september 2017 ook overdag open voor het publiek. Geen betere manier om het Concertgebouw te verkennen dan tijdens het interactieve belevingsparcours Concertgebouw Circuit.

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht