Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Corona update: alle voorstellingen t.e.m. zondag 05.12 gaan door zoals gepland. Vanaf 06.12 treden de verstrengde maatregelen in. Lees meer
menu
menu
Budapest Festival 2018

Budapest Festival 2018

Mahlers monumenten

Founding father Iván Fischer dirigeerde zijn Budapest Festival Orchestra in geen tijd naar de top tien van de beste orkesten ter wereld. Hoewel deze Hongaarse musici van alle markten thuis zijn, verdienden ze toch vooral hun sporen in het laatromantische en vroegmoderne repertoire.

Tijdens deze vijfde editie van het Budapest Festival staat de muziek van Gustav Mahlercentraal, een componist met wie Fischer een bijzondere band heeft, getuige zijn met prijzen overladen opnames van enkele Mahler-symfonieën.

Mahler is een meester van de muzikale transformatie. Luister maar welke gedaanteverwisseling de poëzie uit Des Knaben Wunderhorn ondergaat! Eenvoudige liederen die de Duitse volksaard weerspiegelen, worden in zijn handen sublieme symfonische scheppingen, die de tragiek en de schaduwzijde van het menselijk bestaan verklanken.

Iván Fischer en zijn Budapest Festival Orchestra blinken uit in deze vier klinkende beschouwingen over de betekenis van het mens-zijn. 

Geniet tot 30% korting met een festivalpas

Geniet tot 30% korting met een festivalpas

Geniet tot 30% korting met een festivalpas
Met de Budapest Festivalpas geniet je tot 30% korting en mis je geen seconde van het festival.
When in Bruges

When in Bruges

When in Bruges
De muzikanten van het Budapest Festival Orchestra en hun charismatische dirigent Iván Fischer zijn intussen al voor de vijfde maal te gast in Brugge voor het Budapest Festival. Wij vroegen enkele orkestleden wat ze allemaal uitspoken als ze in Brugge zijn.