Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Ensor, Maestro

Organisator: La Volta Stage Productions

  • Ensor, Maestro
Geannuleerd
di 14 mei 2024
Het concert is geannuleerd. Tickethouders van deze voorstelling worden persoonlijk gecontacteerd in verband met de ticketregeling.

Bij de unieke tentoonstelling 'James Ensor, Maestro' in Bozar presenteert Kom Op Tegen Kanker een bijzonder concert, geïnspireerd op deze expositie.

Ensor mag gerust als een voorloper worden beschouwd van de avant-garde uit het begin van de 20ste eeuw. Behalve schilder, etser en tekenaar was hij eveneens een verdienstelijke muzikant en componist.

Componist/ dirigent Dirk Brossé is sinds jaren gefascineerd door de Oostendse kunstenaar. Tijdens dit concert schildert Brossé met het Flanders Festival Orchestra muziek over imposante projecties van het werk van Ensor, aangevuld met originele videofragmenten. Ensor’s frivole, theatrale, maar ook soms droevige en wrange kunst zit vol gezichten verborgen achter kleurrijke maskers. De onbekende emoties achter deze vermommingen vertaalde Brossé naar verrassende symfonische muziekkeuzes.

Als een burlesque optocht beweegt het programma zich van klassiek naar modern, van intiem naar grotesk, met hier en daar een fragment uit Ensor’s composities. 'Ensor, Maestro' belooft een intrigerende avond te worden, een muzikale maskerade waar schilderkunst en muziek met elkaar in dialoog gaan, elkaar versterken en elkaar uitdagen.

Op het programma werk van o.a. Satie, Respighi, Saint-Saëns, Kabalevsky, Khachaturian, Stravinsky, Brossé en Ensor.

Kom op tegen kanker charity concert

Voor velen is kunst een bron van welbevinden, een troost in moeilijke tijden. Muziek verandert onze kijk op de wereld. In momenten van ziekte geeft muziek innerlijke kracht en verbetert het de levenskwaliteit. Daarom is Kom op tegen Kanker charity partner van dit concert. Met uw bezoek draagt u bij aan hun strijd voor een wereld zonder kanker. Meer info op komoptegenkanker.be

Onze website bevat zowel voorstellingen van het Concertgebouw als van derden. De voorstellingen van derden worden gecommuniceerd onder de noemer ‘te gast in het Concertgebouw’.

Geannuleerd
di 14 mei 2024
Het concert is geannuleerd. Tickethouders van deze voorstelling worden persoonlijk gecontacteerd in verband met de ticketregeling.