Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Drumming (live)

Rosas & Ictus

dit event is onderdeel van

TOPSTUK REICH

dans
do 11 nov. 2021 -20.00
beginuur 20.00
verwacht einduur 21.15
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Drumming is een van Anne Teresa De Keersmaekers meest iconische choreografieën, gemaakt op de gelijknamige minimalistische partituur voor percussie van Steve Reich. De muziek vertrekt vanuit één enkel ritmisch motief dat zich vermenigvuldigt en ontplooit in een rijke variëteit aan texturen, waaronder drums, hout, metaal en stem. Reich drijft de techniek die hij reeds in Piano Phase toepaste tot het uiterste: door kleine versnellingen ontwrichten de muzikanten bijna onmerkbaar hun unisono waardoor er een eindeloos spel van canons ontstaat. In de dans ontstaat de choreografische complexiteit op een gelijkaardige manier: op één enkele bewegingszin worden eindeloze variaties in tijd en ruimte toegepast. Wanneer de muziek stopt en de lichamen tot stilstand komen, beseft de toeschouwer wat hij heeft meegemaakt: een golf van pure dans en pure klank, een draaikolk van levensenergie.

download programmaboekje

credits

Anne Teresa De Keersmaeker: choreografie
Rosas: Kim Amankwaa, Boštjan Antončič, Laura Bachman, Alex Blondeau, Cassandre Cantillon, Lav Crnčević, Sophia Dinkel, José Paulo dos Santos, Léa Dubois, Anika Edström Kawaji, Papis Faye, Rafael Galdino, Frank Gizycki, Yuika Hashimoto, Thomas Higginson, Audrey Merilus, Mariana Miranda, Laura Maria Poletti, Margarida Ramalhete, Soa Ratsifandrihana, Lena Schattenberg, Cintia Sebők, Jacob Storer & Mamadou Wagué: dans
Ictus: ensemble
Jan Versweyveld: decor- & lichtontwerp
Dries Van Noten: kostuumontwerp

--

Steve Reich (1936)
Drumming

Anne Teresa De Keersmaeker: choreografie
Rosas: Kim Amankwaa, Boštjan Antončič, Laura Bachman, Alex Blondeau,

do 11 nov. 2021 -20.00
beginuur 20.00
verwacht einduur 21.15
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.
Ervaar kleur via je oren

Ervaar kleur via je oren

Ervaar kleur via je oren
Het topstuk ‘Drumming’ van Steve Reich morrelt aan de tijd, net als de installatie ‘Stepping’ die je tijdens deze Topstukweek kan beleven. Een groep blinden en slechtzienden van BuSO Spermalie en De Kade ontwikkelden samen met componist en geluidsdesigner Benjamin Van Esser een eigen versie van ‘Drumming’. Met je ticket voor deze voorstelling kan je de installatie in de Bar op de foyer van Balkon 1 beleven. Ga in een volledig donkere ruimte op klankenreis!
Huisartiest Rosas

Huisartiest Rosas

Huisartiest Rosas
De unieke choreografische schriftuur van Anne Teresa De Keersmaeker en haar voorliefde voor klassieke muziek, sluiten nauw aan bij de visie van het Concertgebouw over hedendaagse dans. Dat maakt haar ensemble Rosas al sinds 2009 een ideale partner.