Ga naar de hoofdcontent

De Notenkraker

Organisator : Capitale Production

Verplaatst
wo 12 jan. 2022
Dit event werd verplaatst. Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd. meer info

Het ballet en orkest Bolshoï van Minsk brengen in deze magische kerstperiode het klassieke meesterstuk De Notenkraker !

In 2022 komt het beroemde Bolshoi State ballet van Wit-Rusland terug naar België en brengt de magie van Kerstmis met het meesterwerk van de notenkraker!

Dit kerstverhaal vertelt het verhaal van de jonge Clara die een notenkraker in de vorm van een kleine man ontvangt. In een mysterieuze nacht zijn speelgoed onder leiding van de notenkraker verwikkeld in een strijd tegen de ellendige muizen van het huis. Clara wordt wakker van het lawaai en besluit haar angsten onder ogen te zien door deel te nemen aan het gevecht en haar lieve notenkraker te redden van gevaar. Bewogen door zijn moed en vol dankbaarheid, wordt hij getransformeerd in een charmante prins en neemt hij Clara mee in een magisch koninkrijk.

Ballet in twee acts, de notenkraker wordt in december 1892 voor het eerst aan het publiek gepresenteerd in het Mariinsky-theater in Sint-Petersburg. De beroemde muziek van Tsjaikovski geïnterpreteerd door het getalenteerde orkest en de virtuositeit van de dansers gesublimeerd door de prachtige sets en kostuums van de Russische Nationale Opera zullen alle generaties in deze fantastische wereld doen rillen. Deze onvergetelijke muziek laat je in een magische sfeer vallen en laat je de dromen van je kinderen herbeleven.

Vind alle magie van dit juweel van een klassieker, perfect voor de kerstperiode.

Onze website bevat zowel voorstellingen van het Concertgebouw als van derden. De voorstellingen van derden worden gecommuniceerd onder de noemer ‘Ook in het Concertgebouw’.

Verplaatst
wo 12 jan. 2022
Dit event werd verplaatst. Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd. meer info