Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Concertgebouw Circuit is open tijdens het weekend. Voorlopig zijn er nog even geen voorstellingen. vaakgestelde vragen
menu
menu

De Notenkraker. De grootste kerstklassieker.

Organisator: Prima Donna Events

Uitgesteld
di 22 dec 2020
Dit event werd uitgesteld. Tickethouders van uitgestelde events worden persoonlijk gecontacteerd zodra de nieuwe datum bekend is.

Deze voorstelling van De Notenkraker door Prima Donna Events op 22 december 2020 gaat niet door. Alle ticketkopers worden op de hoogte gebracht door de organisator.

Prima Donna Events brengt dit seizoen een vernieuwende versie van De Notenkraker, beter bekend als het sprookjesballet bij uitstek voor het hele gezin. Het kerstsprookje gebaseerd op Alexandre Dumas' versie van De Notenkraker en de Muizenkoning, geschreven door E. T. A. Hoffmann houdt groot en klein twee uur lang in de ban met de virtuoze danspartijen en de betoverende muziek van Tchaikovsky, gespeeld door een live symfonisch orkest. Tijdens de kerstdagen (22 december 2020) in Concertgebouw Brugge. Laat de magie haar werk maar doen…

De Notenkraker

  • Het sprookjesballet bij uitstek voor het hele gezin
  • Meer dan 100 artiesten op scène
  • Met live symfonisch orkest
  • Ervaar de grand pas de deux van de Notenkrakerprins en de Suikerfee als nooit tevoren

Het verhaal

Het is kerstavond bij de familie Stahlbaum, Clara krijgt van haar mysterieuze peetvader Drosselmeyer een houten notenkrakerpop cadeau. Om klokslag middernacht vult de kamer zich met muizen, de kerstboom schiet gigantisch de hoogte in en de notenkrakerpop groeit tot mensengrootte. Voor Clara beseft wat er allemaal gebeurt, bevindt Clara zich middenin een gevecht tussen een leger van peperkoekensoldaten en muizen. Clara en De Notenkraker verslaan de Muizenkoning, nadat de muizen verdwenen zijn verandert de Notenkraker in een knappe prins. Hij neemt Clara mee naar het woud, waar de sneeuwvlokken rond hen dansen. Samen gaan ze richting het koninkrijk van de prins en beleven ze wonderbaarlijke avonturen. De volgende ochtend ontwaakt Clara als uit een mooie droom… Maar was het wel een droom?

Een productie van Prima Donna Events

Componist: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Choreografie: Marius Petipa, Lev Ivanov
Libretto: Geschreven door Marius Petipa en Ivan Vsevolosjki.

Onze website bevat zowel voorstellingen van het Concertgebouw als van derden. De voorstellingen van derden worden gecommuniceerd onder de noemer ‘Ook in het Concertgebouw’.

Uitgesteld
di 22 dec 2020
Dit event werd uitgesteld. Tickethouders van uitgestelde events worden persoonlijk gecontacteerd zodra de nieuwe datum bekend is.

getipt voor jou

Deel deze voorstelling

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *