Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
We hanteren voor alle publieke voorstellingen het Covid Safe Ticket. Lees alle coronamaatregelen
menu
menu

Claxon

Spelend leren met muzikale bouwstenen

Leerlingen van het vierde, vijfde of zesde leerjaar stappen mee in een muzikaal traject. Dat bestaat uit een open repetitie (kennismaking met een symfonisch orkest) en twee workshops (tijdens de lesuren) waarin leerlingen spelen met ritme, toonhoogte en klankkleur. Er wordt volop geëxperimenteerd en uiteindelijk wagen de leerlingen zich zelfs aan kleine composities.

Dit traject wordt de eerste keer begeleid door een workshopgever. De volgende schooljaren doorloopt de leraar hetzelfde traject op eigen houtje. Hij/zij kan blijven rekenen op de steun van het Concertgebouw, dat nog steeds optreedt als coach, de nodige lesmiddelen aanreikt en de inleiding en de open repetitie verzorgt. 

'Als leerkracht word je uitstekend begeleid om samen met de kinderen muziek in al zijn facetten te ontdekken. De kinderen leren de vaardigheden om zich muzikaal expressief uit te drukken.'

— Frie Creyf, Leerkracht Sint-Lodewijkscollege Kristus-Koning

Wanneer

  • Twee workshops van telkens 2,5 uur (3 lesuren); één in de school en één in het Concertgebouw; data van de workshops worden gepland in overleg met de leerkracht.
  • Open repetitie (duur ca. 1,5 uur) op maandag 25 april 2022 om 9u30 of 13u30 en dinsdag 26 april 2022 om 9u30 of 13u30, met Anima Eterna Brugge
  • Idealiter worden de workshops gepland vóór de open repetitie.

Prijs

  • € 8,50 per leerling voor het hele traject voor het eerste schooljaar: twee workshops begeleid door onze docent & een open repetitie met inleiding door onze docent, lespakket inbegrepen.
  • € 5 per leerling voor het hele traject vanaf het tweede schooljaar: de workshops worden gegeven door de leerkracht & een open repetitie in het Concertgebouw met inleiding door onze docent, lespakket inbegrepen.
  • een instrumentenkoffer die u gratis kan ontlenen bij het Concertgebouw Brugge.

Meer info of inschrijven

'Een boeiende, creatieve en leerrijke ontdekkingsreis in de wondere wereld van de muziek!'

— Katrien Lamberigts, BS Sint-Lodewijkscollege Doornstraat, Sint-Andries

Video & foto's

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *