Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Het Concertgebouw ziet jouw gezondheid als hoogste prioriteit. We annuleren alle publieke evenementen t.e.m. 19 april. Alle ticketkopers zullen persoonlijk gecontacteerd worden. Volg de laatste evoluties op onze website. lees meer
menu
menu

Claxon

Spelend leren met muzikale bouwstenen

Leerlingen van het vierde, vijfde of zesde leerjaar stappen mee in een muzikaal traject. Dat bestaat uit een open repetitie (kennismaking met een symfonisch orkest) en twee workshops (tijdens de lesuren) waarin leerlingen spelen met ritme, toonhoogte en klankkleur. Er wordt volop geëxperimenteerd en uiteindelijk wagen de leerlingen zich zelfs aan kleine composities.

Dit traject wordt de eerste keer begeleid door een workshopgever. De volgende schooljaren doorloopt de leraar hetzelfde traject op eigen houtje. Hij/zij kan blijven rekenen op de steun van het Concertgebouw, dat nog steeds optreedt als coach, de nodige lesmiddelen aanreikt en de inleiding en de open repetitie verzorgt.

Wanneer

  • Workshops van telkens 2 uur (één op school en één in het Concertgebouw): in overleg met de leerkracht.
  • Open repetitie (duur 1,5 uur) op donderdag 28.11.2019 om 9.30 en 14.00 uur.

Prijs

  • € 8,50 per leerling voor het hele traject voor het eerste schooljaar (twee workshops en een open repetitie in het Concertgebouw onder leiding van een docent), lespakket inbegrepen.
  • € 4,50 per leerling voor het hele traject vanaf het tweede schooljaar (twee workshops zonder begeleiding van de docent, en een open repetitie in het Concertgebouw onder leiding van een lesgever van Concertgebouw), lespakket inbegrepen.

Meer info of inschrijven

Video & foto's

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *