Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Het Concertgebouw ziet jouw gezondheid als hoogste prioriteit. We annuleren alle publieke evenementen t.e.m. 19 april. Alle ticketkopers zullen persoonlijk gecontacteerd worden. Volg de laatste evoluties op onze website. lees meer
menu
menu

Carmina Burana - Carl Orff

Organisator: Prima Donna Events

ma 16 mrt 2020 -20.00
Geannuleerd
Concertzaal
beginuur 20.00

Prima Donna Events verplaatst deze voorstelling naar het najaar van 2020 en neemt contact op met alle ticketkopers.

Wegens overmacht kan de voorstelling Carmina Burana op maandag 16 maart in Concertgebouw Brugge niet doorgaan. Hierdoor verplaatst Prima Donna Events deze voorstelling naar het najaar van 2020. De organisator Prima Donna Events neemt snel contact op met u indien u een ticket heeft voor deze voorstelling.
Meer info: info@primadonnaevents.be / 0473 34 36 44

Prima Donna Events presenteert ter ere van de 125e verjaardag van Carl Orff zijn prachtige compositie “Carmina Burana” wat letterlijk “ liederen uit Beuern” betekent. Dit alles in een grootse enscenering met een live symfonisch orkest, koor, solisten en dans, in totaal niet minder dan 150 artiesten.  Zij brengen de hymne aan Fortuna en de liederen over liefde, gokken en drank in Het Concertgebouw van Brugge.

Carmina Burana is de naam van de grootste en beroemdste verzameling middeleeuwse teksten en gedichten over zeer uiteenlopende onderwerpen. Voor dit werk liet de componist Carf Orff zich inspireren door een manuscript uit de 13e eeuw. In 1937 selecteerde hij vierentwintig teksten die hij vervolgens op muziek heeft gezet.

De compositie beschrijft drie grote thema's: lente/zomer, de herberg en de liefde. Deze begint en eindigt met de hymne aan Fortuna, de godin van het noodlot. Dit wordt uitgebeeld door het welbekende rad van fortuin waaraan de mens is onderworpen. Deze interpretatie vormt de kern van Orff’s werk; Geniet van dit intens geluk want het kan snel weer voorbij zijn.

EEN PRODUCTIE VAN PRIMA DONNA EVENTS
www.primadonnaevents.be 

Onze website bevat zowel voorstellingen van het Concertgebouw als van derden. De voorstellingen van derden worden gecommuniceerd onder de noemer ‘Ook in het Concertgebouw’.

ma 16 mrt 2020 -20.00
Geannuleerd
Concertzaal
beginuur 20.00

Prima Donna Events verplaatst deze voorstelling naar het najaar van 2020 en neemt contact op met alle ticketkopers.

getipt voor jou

Deel deze voorstelling

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *