Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Carmen

George Bizets Opera

za 22 sep. 2018 -20.00
Externe verkoop
beginuur 20.00
met pauze
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Tickets

Music Hall

In&Uit Brugge

Organisator

Music Hall

Georges Bizets opera

Frank van Laecke regisseerde Bizets Carmen voor de zomeropera in Alden Biesen (2015).
Een eigentijdse en expliciete versie van het origineel.

Deze opera vertelt het wereldberoemde verhaal van Carmen, een femme fatale en een pure mannenverslindster. Regisseur Frank van Laecke kiest ervoor om dit traditioneel verhaal in een eigentijdse setting te plaatsen en daalt af naar een laag van de maatschappij die meestal verborgen blijft, namelijk het milieu van de mensenhandel. Thema’s als vrouwen-, kinder-, drugs- én wapenhandel blijven ook vandaag actueel. De rauwheid van dit alles wordt nog extra benadrukt in de kleuren van het functionele decor en kostumering: alles in zwart/grijs tinten.

Frank van Laecke regisseerde Bizets Carmen reeds in 2015 voor de zomeropera in Alden Biesen. Music Hall adapteert deze versie naar een grootse theaterproductie voor Stadsschouwburg Antwerpen, Concertgebouw Brugge en Capitole Gent

Het Verhaal:

Carmen is een sterke, zelfstandige vrouw die haar sociale positie heeft verworven door haar seksuele aantrekkingskracht. Ze gebruikt haar lijf om in leven te blijven. Maar haar ultieme doel is weg te raken uit dit milieu. Op weg naar haar vrijheid papt ze aan met korporaal Don José en speelt ze met zijn gevoelens.

Na een duel met zijn meerdere vlucht Don José de bergen in en moet hij zich aansluiten bij de smokkelaars. Ook daar kan Carmen het flirten niet laten. Maar de passie tussen Carmen en Don José blijft niet duren. Carmen wordt verliefd op Escamillo, een torreador.

Wanneer ze naar het stierengevecht van haar nieuwe minnaar Escamillo gaat kijken ontmoet ze opnieuw Don José die haar eerst smeekt om terug bij hem te komen. Carmen weigert met alle gevolgen vandien. Carmen werd geschreven door Henri Meilhac en Ludovic Halévy, naar een novelle van Prosper Mérimée.

De eerste opvoering vond plaats in Parijs op 3 maart 1875.  Carmen is een Franstalige opera over liefde, jaloezie en de weg naar vrijheid in vier bedrijven. Deze voorstelling wordt Nederlands boventiteld.

 

Organisator: Music Hall

za 22 sep. 2018 -20.00
Externe verkoop
beginuur 20.00
met pauze
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Tickets

Music Hall

In&Uit Brugge

Organisator

Music Hall