Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
menu
menu

Beethoven 1 & Finzi

Organisator: Symfonieorkest Vlaanderen

  • Annelien Van Wauwe

Geannuleerd
di 17 nov 2020
Dit evenement is geannuleerd. Ticketkopers worden gecontacteerd.

Luchtig, spontaan en vol leven: in zijn concerto voor klarinet en strijkers eert Finzi de klarinet in al haar schoonheid. Het pastorale en serene werk van deze geliefde romantische Engelse componist wordt vol overgave vertolkt door de Belgische Annelien Van Wauwe. Hoewel nog jong behoort zij al enige tijd tot de absolute wereldtop, voor haar uitvoeringen op zowel moderne als historische klarinet.

Anderhalve eeuw eerder, in 1800, weerklonk Ludwig van Beethoven zijn Eerste Symfonie. Meteen wou hij zich bewijzen aan het publiek en zijn voorgangers Haydn en Mozart overklassen. Onorthodox en verrassend, maar toch binnen de grenzen van de traditionele symfonie. Misschien wou Beethoven zijn publiek nog niet meteen bruskeren? Een tijdgenoot schreef: ‘Als we nu slechts een klauw van de leeuw zien, is dat omdat de leeuw het verstandiger vond om nog niet aan te vallen’.

Robert Schumann stelde dat men ‘het genie van Beethoven’ al kon horen in zijn eerste symfonie. Kom vooral luisteren en oordeel zelf.

programma

Gerald Finzi 1901-1956 | Klarinetconcerto
Ludwig van Beethoven 1770–1827 | Symfonie nr. 1

uitvoerders

Kristiina Poska – dirigent
Annelien Van Wauwe – klarinet
Symfonieorkest Vlaanderen

Geannuleerd
di 17 nov 2020
Dit evenement is geannuleerd. Ticketkopers worden gecontacteerd.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *