Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Bach Academie Brugge 2024

Bach Academie Brugge 2024

B + A + C + H

De 14e Bach Academie Brugge gaat voor de essentie. Immers, als je de ‘letterwaardes’ van de naam Bach optelt, kom je aan 14, een getal dat in de muziek van de beroemde Leipziger Thomascantor geregeld opduikt. Collegium Vocale Gent met Philippe Herreweghe belicht zowel Bachs duistere als vrolijke kant in twee concerten en presenteert opnieuw een handvol jonge solisten aan het Brugse publiek. De festivalgastheer komt zelf trouwens ook aan het woord. Organist Francesca Ajossa neemt ons voor het eerst mee naar het romantische instrument in de Karmelietenkerk. Les Muffatti komt naar Brugge met niet minder dan drie van Bachs soloconcerti, terwijl Ensemble Explorations diep gaat graven in diens Kunst der Fuge. En niet te vergeten: Isabelle Faust poetst Bachs solowerken voor viool op als nooit tevoren.

Is muziek wiskunde?

Is muziek wiskunde?

Is muziek wiskunde?
Als A=1, B=2 en C=3, en je gaat zo het alfabet af, hoeveel is ‘Bach’ dan? B+A+C+H=14, juist. Met nummer-spelletjes was Johann Sebastian Bach graag bezig. Verwijzingen naar het getal 14 hoef je in zijn werken niet ver te zoeken.

Tip!

Ga eens kijken naar de tentoonstelling Contrapunctus van Schilder en componist George De Decker hij maakte werken beïnvloed door Bach’s Die Kunst der Fuge. Bekijk de werken op Mezzo 1, 4 en aan de vestaires.

Partners

In samenwerking met festivalpartner KU Leuven