Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Amenra

jazz / pop & rock / world music
zo 08 apr. 2018 -20.00
beginuur 20.00
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Tickets zijn online verkrijgbaar of via In&Uit Brugge en Snuffel. Vragen? Mail naar tickets@moremusicfestival.be.

Met het eerder dit jaar uitgebrachte Mass VI bevestigde Amenra zijn status van een van de meest invloedrijke acts van België. Amenra is geen band meer, Amenra is een begrip. Vaandeldragers van de hedendaagse alternatieve metal en voorgangers in de duistere dienst die Church of Ra heet en gelijkgestemde groepen als Oathbreaker en The Black Heart Rebellion verenigt.

De sludge metal van Amenra snijdt diep en is bruut emotioneel. Een continu verwerkingsproces van de meest donkere momenten van de groepsleden. Ondersteund door loodzware gitaarmuren zoekt frontman Colin H. Van Eechout zijn fysieke en geestelijke limieten op. Maar Amenra zalft ook. Pijn is immers een van de wegen naar genezing.

Amenra is een van de meest intense livebands van België. De zeldzame concerten zijn een overdonderende ervaring die je minstens eenmaal in je leven moet meegemaakt hebben. Kans is groot dat je als ander mens buiten stapt.

VOORPROGRAMMA

ALKERDEEL

De gruizige metal van Alkerdeel eert de sound van klassiekers als Darkthrone, Burning Witch en Blut Aus Nord en vult deze aan met trips richting psychedelica en noise. Met hun loodzware sound, die leunt op dissonante gitaren, dronende bass en de hypnotiserende blastbeats die het genre kenmerken, worden ze tot het kruim van de underground black metal scene gerekend.

Alkerdeel’s laatste album Lede verscheen in 2016 op Consouling Sounds, waarna de band een avond binnen de Inspired By Black Metal-reeks in AB cureerde en werd uitgenodigd op Roadburn. Optredens blijven zeldzaam en indrukwekkend.

HELLVETE

Hellvete is het alter ego van Glen Steenkiste. Hij verdiende zijn sporen in het verleden bij het drone folk collectief Silvester Anfang en de free psych band Sylvester Anfang II. Als Hellvete gaat Steenkiste met gebruik van harmonium en shruti box aan de slag met minimalisme en oude folkmuziek, met bezwerende drones als resultaat.

zo 08 apr. 2018 -20.00
beginuur 20.00
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Tickets zijn online verkrijgbaar of via In&Uit Brugge en Snuffel. Vragen? Mail naar tickets@moremusicfestival.be.