Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Wat doet Soundcast?

Aha! Je hebt ons gevonden! Great! En ‘ons’, dat is dus Soundcast, een bende ongeregeld met heel uiteenlopende interesses maar één gemeenschappelijk zwak voor cultuur in alle vormen en maten. Wij vinden het belangrijk dat ook jongeren hun stem kunnen laten horen in een kunstenhuis als het Concertgebouw. En dus lanceren wij ideeën en projecten die we – als ze beschaafd genoeg zijn :) – zelf mogen uitwerken. Dat doen we in film en foto, tekst en illustraties, vaak in samenwerking met het educatie- en communicatieteam van het Concertgebouw.

Getipt door Soundcast

Wij houden van klassieke muziek en hedendaagse dans, maar zijn niet de grootste kenners. Sommigen wel. Dat zorgt ervoor dat wij jongeren goeie tips kunnen  geven: voor deze 7 topvoorstellingen betaal je amper € 7 per ticket, voor de allerbeste plaatsen. (Ja, ook die vooraan op het eerste balkon).

Soundcast-event

@Lucas Denuwelaere

Front

In 2017 organiseerden we zo FRONT (zie foto), en in 2021 wacht ons een nieuw project. To be continued!

 

Amtisch

Soundcast organiseerde begin februari 2020 onder de titel AmTisch drie tafelgesprekken met jongeren (16-18 jaar) rond identiteit, het thema van het Concertgebouwseizoen 19-20. Dalilla HermansMaud Vanhauwaert en Ivo Opstaele modereerden deze talks, Soundcasters Aïsha Baert en Octavie Ide zijn de twee leading ladies van het project. Ze ontwikkelen ook nog samen met het Concertgebouwteam een educatief luikje voor scholen. De derde graad van het secundair onderwijs kunnen deze korte documentaires aangrijpen om zelf in de klas een tafelgesprek te organiseren rond genderetniciteit of opvoeding, de drie deelthema’s die aan bod kwamen tijdens onze drie tafelgesprekken.