Ga naar de hoofdcontent
De ticketverkoop voor seizoen 2024/25 start op 30 april voor Vrienden en leden van The Keys en op 7 mei voor allen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Soundcasters Fons Artois en Hart Cornelis verslaan Dag 3 van More Music

Soundcasters Fons Artois en Hart Cornelis verslaan Dag 3 van More Music

Vaal, tussen cold wave en ambient

Vaal opende dag drie van More Music met brutaal synthesizergeweld. De driekoppige Gentse Band, door Subbacultcha gebombardeerd tot de nieuwste noisesensatie, bracht een mix van industriële synths, afgekruid met saxofoon en gitaar. Het resultaat was een donkere wandeling tussen melancholie, dark jazz en ambient. Deze coolest kids in town raakten onze donkere zielen en deden met hun grimmige sfeer de Kamermuziekzaal van het Concertgebouw daveren en ratelen.

--

Madensuyu, dwingend en bezwerend

Na Vaal was Madensuyu aan de beurt. Het compromisloze duo bracht een bombastische pletwalsshow waar de vonken vanaf vlogen. Drums riepen beelden op van een marcherend leger. Stuk voor stuk bezwerende nummers die voortsproten uit een minimalistische structuur.

Madensuyu maakte zijn imago waar als een van de meest intrigerende, experimenterende en eigenzinnige bands van ons land. Met elke plaat wordt een nieuwe weg ingeslagen. ‘Current’ klinkt dan ook totaal anders, nog moeilijker te vatten dan ‘Stabat Mater’ uit 2013.

Een set, opnieuw zonder toegevingen aan het publiek, maar met hart en ziel. Zo kennen we ze.

--

Tom Rogerson, een deken van rust

Wie het woord ambient in de mond neemt kan moeilijk om de naam heen van Brian Eno, de 'father of ambient music'. Tom Rogerson, de derde naam op deze avond, werkte samen met Eno aan zijn laatste album ‘Finding shores’, een dikke aanrader voor fans van het betere piano-experiment. Een album dat volledig geïmproviseerd is en waar digitale synthesizer en piano hand in hand gaan. De schoonheid van de twee tegenpolen. Met die schoonheid bracht hij een bijzondere melodische trip. Om af te sluiten was er de unieke, dromerige improvisatie op de vleugelpiano.

--

Panda Bear met veel nieuw werk

Panda Bear, naast de naam voor een met uitsterven bedreigde diersoort, is het ook het alter ego van Noah Lennox. Beiden hebben één iets gemeen: ze zijn uniek! Lennox bracht solo wat een band zou kunnen: catchy tunes. Noah nam ons mee naar New Weird America. Dat is een eclectische mengelmoes van psychedelische indy, elektronische ambient met een poppy kantje. Hij kan gezien worden als een pionier van het genre met Animal collective, de band waarvan hij mede oprichter is. Nummers vloeiden knap in elkaar over en werden vergezeld met zeer kleurrijke, epileptische, trippy visuals.
--

Gezien op vrijdag 6 april tijdens het festival More Music in Concertgebouw Brugge, i.s.m Cactus Music Centrum – Tekst Fons Artois en Hart Cornelis – Foto’s Jonas Hollevoet & Vibe Stalpaert

 
 

Deel dit nieuwsbericht