Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Seizoensfotograaf Dries Segers

Dries Segers (°1990) onderzoekt het fotografische medium en vertrekt steeds vanuit licht, tijd en ruimte: essentiële elementen van een beeld. Stap per stap zoekt hij naar de limieten en mogelijkheden van de fotografie. 

Segers nam deel aan verschillende groeps- en solotentoonstellingen in binnen- en buitenland, onder meer in BOZAR, Fotomuseum Antwerpen, Musée & Galerie Botanique, Brakke Grond, Fotoğraf Vakfı, Warte für Kunst en Neue Galerie.

Seizoensbeelden

In de reeks Black Body vervangt hij de camera door slijpschijven, boormachines en zagen. Hij perforeert filmrolletjes en laat verschillende lichtbronnen en kleurtemperaturen het lichtgevoelige materiaal binnendringen. 

Dries Segers
Lees verder
Lees verder

Voor de seizoensbeelden werkte Segers deze methode uit om het licht van het Concertgebouw te vangen. Daarnaast vertrok hij van de partituren van John Cages Etudes Australes, een reeks studies die op hun beurt gebaseerd waren op sterrenkaarten. Aan de hand van de muzieknoten maakte hij fotogrammen en camera obscura’s. Ook hier gebruikte hij het licht in het gebouw. De magie van de fotografie is hier duidelijk aan zet, Dries Segers kijkt toe wat er ontstaat in het proces.

3 vragen aan Dries Segers

Een label plakken op creatievelingen die uit de band springen, out of the box denken, een verrassende koers varen: het blijkt onmogelijk. Vernieuwers? Zo zien ze zichzelf niet. Blijvend verwonderd, steeds nieuwsgierig, zoiets. Benieuwd naar dekronkels van Dries Segers?