Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen. OK / Lees meer

Concertgebouw Brugge

  • Nederlands NL
  • Français FR
  • English EN
Verlanglijst0

Social media

  • Iván Fischer

  • Iván Fischer

Budapest Festival 2017

Bartóks toneelmuziek (18-20.05.2017)

Iván Fischer en zijn Budapest Festival Orchestra worden wereldwijd geroemd om hun levendige, uiterst precieze en ‘authentiek Hongaarse’ interpretaties van de muziek van hun landgenoot Béla Bartók. Nog steeds is het moeilijk een betere uitvoering van Béla Bartóks Concerto voor orkest te vinden dan die van hen. Geen wonder dat ze tijdens de vierde editie van het Budapest Festival de muziek van de Hongaarse meester centraal stellen.

Tot op vandaag blijft Béla Bartók musici en publiek inspireren door de vitaliteit van zijn muziek, door de wilde onstuimigheid en brutale heftigheid ervan, maar ook door zijn emotionele diepgang. Zijn gelaagdheid en diversiteit, zijn populariteit en complexiteit, en zijn tegelijk Hongaarse, Europese en kosmopolitische karakter maken van Bartók een brandend actueel componist. Misschien wel de grootste van de 20e eeuw?

In deze vierde editie van het Budapest Festival staan Bartóks drie werken voor toneel centraal: Hertog Blauwbaards burcht, De houten prins en De wonderbaarlijke Mandarijn. Een concert met het Budapest Festival Orchestra bijwonen is met eigen ogen en oren een herschepping van de muziek meemaken. Fischer zorgt immers altijd voor dat ‘extraatje’ dat buitengewone van goede orkesten onderscheidt. Verbeeldingskracht, beheersing, engagement, musiceren op het scherp van de snee: een must voor elke muziekliefhebber!

Geniet van kortingen

Koop hier uw festivalpas 

Artikelen

Krisztián Gergye maakt een choreografie op De wonderbaarlijke Mandarijn en De houten prins van Béla Bartók. Lees het interview