Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Podcastreeks Têtes-à-têtes

De magie van het luisteren

Têtes-à-têtes draait rond intimiteit, intensiteit en persoonlijk contact. In onze podcastserie 'De magie van het luisteren' stelt Jeroen Vanacker, de artistiek directeur van het Concertgebouw Brugge, verschillende vragen aan muziekfilosoof Tomas Serrien. Deze vragen zijn de aanleiding voor gesprekken die Serrien voert met cellist Arne Deforce, musicoloog Pieter Bergé, filosofe Joke Hermsen, architect Paul Robbrecht en rouwspecialist Manu Keirse.

Aflevering 1

In de eerste aflevering van de podcastserie 'De magie van het luisteren' gaat muziekfilosoof Tomas Serrien in gesprek met cellist Arne Deforce. Ze onderzoeken hoe luisteren tot stand komt in een overprikkelde wereld en komen daardoor dichterbij de kern van wat muziek kan betekenen. 

Aflevering 2

In de tweede aflevering van de podcastserie 'De magie van het luisteren' gaat muziekfilosoof Tomas Serrien in gesprek met musicoloog Pieter Bergé. Ze staan stil bij de vraag of je muziek echt kan begrijpen door er beter naar te luisteren. Ze onderzoeken wat de rol is van culturele verwachtingspatronen bij dit merkwaardig luisterproces.

Aflevering 3

In de derde aflevering van de podcastserie 'De magie van het luisteren' gaat muziekfilosoof Tomas Serrien in gesprek met filosofe Joke Hermsen. Ze onderzoeken wat de relatie is tussen muziek en tijd. Hoe maakt de muziek de tijd hoorbaar? En toont dit een andere omgang met de tijd dan we gewend zijn?

Aflevering 4

In de vierde aflevering van de podcastserie 'De magie van het luisteren' gaat muziekfilosoof Tomas Serrien in gesprek met architect Paul Robbrecht. Ze staan stil bij de relatie tussen muziek en ruimte. Hoe kan je de fysieke ruimte aanpassen zodat het invloed heeft op het luistergedrag?

Aflevering 5

In de vijfde en laatste aflevering van de podcastserie 'De magie van het luisteren' gaat muziekfilosoof Tomas Serrien in gesprek met rouwspecialist Manu Keirse. Ze onderzoeken de relatie tussen muziek en troost. Waarom biedt muziek troost in tijden van verdriet?

Beluister de podcast of abonneer u op de podcast via Apple PodcastsiTunes en Spotify en uiteraard ook via RSS.

i.s.m. Klara