Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Welkom terug! Lees in onze FAQ hoe we je hartelijk én veilig ontvangen!
menu
menu

Fotografie & installaties

(c) Peter De Bruyne

 

Beeldende kunst is belangrijk in het Concertgebouw. De architectuur fungeert het hele jaar door als decor voor fototentoonstellingen van jonge en gevestigde hedendaagse fotografen en voor installaties. 

Gratis met een concertticket of ticket voor Concertgebouw Circuit

Fotografie

We openen het seizoen met een tentoonstelling van seizoensfotograaf Yaqine Hamzaoui, die daarmee de zomerinstallatie The Invisible Cowboy van Vincen Beeckman & Kasper Demeulemeester (BE) opvolgt. Daarna worden we verrast door de eigenzinnige beelden van Mario del Curto. Ook later op het seizoen krijgen nog een aantal fotografen vrij spel om de muren van het Concertgebouw in te palmen. Tijdens De Donkere Kamer bieden we aanstormend talent de mogelijkheid hun project te pitchen voor een professionele jury en te introduceren bij het publiek.

Op het programma

Installaties

Erik Nerinckx vangt de immense, onstuimige natuurkracht van de zee in een allesomvattende opname vanop de kustlijn: uit zestien speakers laat hij een massieve geluidsmuur ruisen. Geluidskunstenaar Stijn Demeulenaere gaat de zee op en verklankt in een poëtische verkenning het onzichtbare, verstoorde en vervuilde (klank)landschap onder de waterspiegel. Het kunstenaarsduo VOID visualiseert dan weer geluiden van de zee. Met de Phonautogram, geïnspireerd op een 19e-eeuwse techniek om klank te ‘tekenen’, maken ze water zichtbaar.

Op het programma

26.12.2021–16.01.2022 — De zee in klank & beeld — Stijn Demeulenaere, Erik Nerinckx & VOID

Pagina inhoud

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *