Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Concertvideo's

Concertvideo's

Live voorstellingen zijn helaas al even niet aan de orde. Gelukkig kan je ook vanop afstand genieten van de mooiste muziek, vanuit je sofa of tuinstoel. Ontdek onze verschillende playlists met opnames in topkwaliteit!

Catalogue d’oiseaux

Concertgebouw Brugge en Daan Vandewalle serveren je de integrale opname van Olivier Messiaens 'Catalogue d’oiseaux' (1956-1958), een unieke kans om dit 13-delige klavierwerk in zijn geheel te horen. In elk deel staat het gezang van een specifieke vogel centraal want Messiaen was niet enkel een componist maar ook een gepassioneerd ornitholoog. Vergezeld door het vrolijkste vogelgekwetter vliegen we met deze opname in coronatijden de lente (of zomer) van de vrijheid tegemoet.

Das wohltemperirte Clavier

Opgestapt én opgesloten! Toen Bach in 1717 zijn contract in Weimar probeerde te ontvluchten, haalde hij zich de woede van de hertog op de hals. Prompt ging hij voor zijn onbeleefde gedrag een maand de cel in, waar hij met slechts pen, papier en zijn gedachten als gezelschap een ambitieus plan bedacht: een cyclus preludes en fuga’s in alle 24 toonsoorten. Rond 1740 herhaalde Bach de truc, opnieuw met een mix van gloednieuw en bestaand materiaal. Samen zouden de twee Wohltemperirte Clavier-bundels de muziekgeschiedenis voor altijd veranderen. Ontdek vier toptalenten op toetsen vanuit onze Kamermuziekzaal! (deze concerten gingen in wereldpremière dankzij Podium 19)

Podium 19

Creativiteit, positivisme, goede wil en hard werk van talloze (cultuur)partners mondden tijdens de coronacrisis uit in een virtueel podium, op tv en online: Podium 19. De meeste van onze voorstellingen op Podium 19 zijn te herbekijken!

Caress – mini pianoconcerten

Elke dag tijdens de culturele lockdown brengt Daan Vandewalle muziek tot bij jou thuis. Handen schudden geen handen meer, Handen strelen geen gezichten meer, Maar handen raken nog steeds de piano. Samen genieten we van een dagelijks mini pianoconcert, opgenomen in een lege Kamermuziekzaal.

Voorstellingen en concerten met publiek