Go to the main content

Goed om te weten

Bereid je voor op je bezoek door deze coronamaatregelen te lezen. 

Vestiaire

Om veiligheidsredenen is het gebruik van de vestiaire verplicht. De vestiaire is gratis en wordt bewaakt. Er zijn ook lockers. 

Verdiep je in de voorstelling

Programmaboekje

Bij zowat elke voorstelling krijg je een gratis programmaboekje met meer info en achtergrondteksten (gratis mee te nemen aan de lift na ticketcontrole). Vanaf enkele dagen voor de voorstelling kan je de boekjes ook gratis downloaden op de pagina van de voorstelling. 

Inleidingen

De meeste voorstellingen worden voorafgegaan door een gratis inleiding (meestal in de Kamermuziekzaal), die je binnenloodst in het programma of meer uitleg geeft over de voorstelling. Indien er geen inleiding voorzien is, dan is er vaak een nagesprek. Kijk op je ticket voor meer info over de inleiding of het nagesprek.

Tentoonstellingen

Het Concertgebouw ontpopte zich de afgelopen jaren steeds meer tot expositie- en tentoonstellingsruimte voor fotografen. Deze kan je vaak gratis bezoeken op vertoon van je ticket. 

Cursussen, workshops, documentaires, lezingen en debatten

In de marge van ons podiumkunstenprogramma nodigen we je graag uit om je te verdiepen in het thema van een voorstelling of festival tijdens een cursus, workshop, lezing, debat of documentaire. Deze verdiepende activiteiten zijn veelal gratis op vertoon van een ticket voor de bijbehorende voorstelling.

Boventiteling

Bij de meeste vocale concerten voorzien we Nederlandstalige boventiteling.

Eten en drinken

Blijf op de hoogte

Via e-mail

  • Heb je tijdens je aankoop je e-mailadres achtergelaten? Dan krijg je enkele dagen voor het concert een e-mail van ons met alle praktische info. Zo ben je nog beter voorbereid op je bezoek aan het Concertgebouw.
  • Wil je e-mails ontvangen met acties, nieuws en informatie over ons programma? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Via Facebook

Van elke voorstelling uit ons eigen programma maken we een evenement aan op Facebook. Deze evenementen kan je vinden in onze Facebookkalender. Blijf op de hoogte van de voorstellingen door in het Facebookevenement te klikken op ‘deelnemen’ of ‘geïnteresseerd’.

Te laat

Laatkomers worden – enkel indien mogelijk – tijdens de eerste onderbreking toegelaten. De toegang tot de zaal kan echter niet worden gegarandeerd.

Tijdens een concert

Gelieve geen foto’s, beeld- of geluidsopnames te maken, je gsm uit te schakelen en het kuchen te beperken.

Toegankelijkheid

Het Concertgebouw en In&Uit Brugge zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en het Concertgebouw voorziet in een dementievriendelijk onthaal. Lees meer

Concertgebouwshop

In onze Concertgebouwshop vind je verrassende muzikale en andere geschenken, zoals het Concertgebouw in Lego, cd’s, werk van Maud Bekaert …