Aller au contenu principal Flèche droite
Nous prenons le Coronavirus très au sérieux et prenons des précautions très strictes. Tous les événements de notre programme artistique seront annulés jusqu’à et y compris le fin du juin. Vous pouvez suivre les nouveaux développements sur notre site web. plus d'infos
menu
menu

Lee Ranaldo & Raül Refree

Sonic Youth's Soundwizard presents 'Names of North End Women' / Organisateur: Cactusmusic

dim. 05 avr 2020 -20.30
Annulé
début 20.30

Tickets

Organisator

Cactus Muziekcentrum VZW

In zijn opmerkelijke carrière waarin hij afwisselend de rol van songschrijver, zanger, gitarist, noisemaker, dichter, visueel kunstenaar en producer op zich nam, had Lee Ranaldo meerdere compagnons de route. Er is Sonic Youth – natuurlijk. Maar ook zijn partner en multimediakunstenaar Leah Senior, componist Alan Licht, regisseur Jam Jarmush en vele anderen werkten op een bepaald moment samen met Ranaldo en bepaalden mee de richting van zijn werk. 

Op tour met zijn band The Dust kwam Ranaldo in contact met de Spaanse gitarist en producer Raül Refree, ook bekend van zijn werk met o.a. Richard Youngs, Mala Rodríguez en de iconoclastische flamencoster Rosalía. Uit de vriendschap groeide een eerste samenwerking op ‘Electric Trim’ in 2017.

'Names of North end Women' (Mute, 2020) – het eerste album van Lee Ranaldo en Raül Refree als duo, werd in de studio opgebouwd door de twee meestergitaristen die zich dit maal lieten leiden door het werk van hedendaagse componisten als Ryuchi Sakamoto, Arthur Russel en Steve Reich. Voor Ranaldo is het een enorme stap in een nieuwe richting, met als resultaat nummers die zijn opgebouwd uit samples, marimba en vibrafoon en analoge geluiden uit zijn getweakte Studer cassettespeler. Een nieuw hoofdstuk van een legendarisch artiest die zichzelf met succes blijft heruitvinden: Lee is free!

“For thirty years of Sonic Youth and my first two solo records, I was working in the same format: Two guitars, bass and drums. And Raül’s idea was: ‘let’s treat your songs in a different way – different rhytms, different textures, different instrumentation’… We were mixing in all these strange analogue sounds from old cassette tapes, dealing with tape hiss; using very new technology and very old technology and mixing them together” (Lee Ranaldo)

Onze website bevat zowel voorstellingen van het Concertgebouw als van derden. De voorstellingen van derden worden gecommuniceerd onder de noemer ‘Ook in het Concertgebouw’.

dim. 05 avr 2020 -20.30
Annulé
début 20.30

Tickets

Organisator

Cactus Muziekcentrum VZW

nos recommandations

Partager cet événément

Inscrivez-vous à notre lettre d’informations

  •  *