Aller au contenu principal
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Le Lac des Cygnes- Russian National Opera

Organisation: Capitale Production

Annulé
mar. 15 sept. 2020
Cet événement est annulé.

Het meest gedanste ballet ter wereld wordt in deze versie vertolkt door het Ballet en Symfonieorkest van de Nationale Russische Opera

Les billets vendus pour le 6 mai 20 et le 15 septembre 20 restent valables pour ce nouveau spectacle du 11 mai 21.

Dit ballet met drie actes laat ons de liefde beleven van prins Siegfried voor prinses Odette, die door de boze tovenaar Von Rothbart is vervloekt.

Overdag moet Odette als een zwaan door het leven. Alleen ’s nachts wordt ze weer vrouw. Prins Siegfried gaat tot het uiterste en wil de vloek verbreken door met Odette te trouwen. Zijn plannen wekken echter de toorn van de tovenaar en diens dochter. Slaagt Siegfried erin om zijn belofte aan Odette waar te maken?

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski schrijft ‘Het Zwanenmeer’, zijn eerste ballet, van augustus 1875 tot april 1876 op verzoek van het Ballet van Moskou. Hij inspireert zich bij het componeren op zijn eigen getormenteerde leven en zal zo een ware revolutie in de klassieke muziek teweegbrengen.

De eerste voorstelling (1877) wordt echter slecht onthaald.Pas twee jaar na de dood van Tsjaikovski (1893) krijgt dit ballet waardering, wanneer het in zijn volle lengte op de planken wordt gebracht in een choreografie van Marcus Petipa (1895).

In 1984 tekent Rudolf Noerejev voor een nieuwe interpretatie. Tussen romantische duetten en verheven choreografieën door fascineren uitzonderlijke dansers, gedragen door het orkest, met de Spaanse dans, de Mazurka en de Dans van de zwanen.

De meanders van de eeuwige liefde verkennend, bekoort ‘Het Zwanenmeer’ als hoogtepunt van het romantische ballet en blijft het generaties van toeschouwers betoveren en verleiden.

Onze website bevat zowel voorstellingen van het Concertgebouw als van derden. De voorstellingen van derden worden gecommuniceerd onder de noemer ‘Ook in het Concertgebouw’.

Annulé
mar. 15 sept. 2020
Cet événement est annulé.