Go to the main content
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

The Swan Lake

Charkov City Opera & Ballet

Sat 05 Jan 2019 -15.00
Third party seller
start 15.00
expected end time 17.30
with break
All prices include booking fees.

Tickets & info

- Balie In&Uit ('t Zand 34, Brugge)
- In&Uit

Klassiek Ballet op muziek van Tsjaikovski

Liefhebbers weten: in 1885 veranderde de balletwereld. Dat jaar werd namelijk het Zwanenmeer in een bewerkte uitvoering van het befaamde trio choreografen Pepita en Ivanov en componist Tjaikovski opgevoerd. ‘Ballet wordt nooit meer hetzelfde’, zuchtten toeschouwers die avond bewonderend. 
Petipa, grootmeester van de spitzentechniek, gaf veel aandacht aan fantasierijke spitzendansen voor de ballerina’s – met als absoluut hoogtepunt de 32 zogeheten fouetté’s van de Zwarte Zwaan. De duizelingwekkende techniek, gekoppeld aan de dubbelrol Odette/Odile, maakt dit ballet niet alleen tot een vuurproef voor iedere ballerina, maar ook een bijzonder genoegen om naar te kijken. 

Het Zwanenmeer is het romantische liefdesverhaal tussen Odette en prins Siegfried. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door Rotbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Enkel zuivere liefde kan de betovering doorbreken. Rotbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.

Het Charkov City Opera & Ballet brengt met het Zwanenmeer weer een klassiek ballet op zijn eigen, weergaloze manier naar het theater. 
Het Charkov City Opera & Ballet is afkomstig uit Charkov. Dit gezelschap maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjet-Unie en Oekraïne. Bij dit theater zijn meer dan 700 mensen werkzaam, waaronder hooggekwalificeerde dansers, musici, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en balletschoenmakers. Het gezelschap toert daarnaast over de hele wereld met 150 voorstellingen per jaar.

Gezelschap:  Charkov City Opera & Ballet
Oorspronkelijke choreografie: Marius Petipa en Lev Ivanov
Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Producent : Classic Music Management

Organisator: Charkov City Opera & Ballet

Sat 05 Jan 2019 -15.00
Third party seller
start 15.00
expected end time 17.30
with break
All prices include booking fees.

Tickets & info

- Balie In&Uit ('t Zand 34, Brugge)
- In&Uit