Go to the main content
Ticketsales 2024/25 have started for Friends and Keys members. Order a order now and get discounts from 3 performances.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Other publications

Boek X - 10 Jaar Concertgebouw Brugge (2002 - 2012)

In het boek X blikken we terug op tien jaar Concertgebouw. Met bijdragen over de architectuur van het gebouw, het muzikale programma en de aandacht voor hedendaagse dans, de kunstcollectie … En uiteraard is er ook ruimte voor getuigenissen van enkele sleutelfiguren voor het Concertgebouw, boeiend fotomateriaal en citaten van artiesten, beleidsmakers … 

Mozart06 

Van januari tot juni 2006 herdacht het Concertgebouw Mozart. Met een programma dat niet alleen een staalkaart van Mozarts oeuvre bevat, maar het tegelijk ook samenbrengt of confronteert met andere werken. Met dit boek willen we een context schetsen waarbinnen het werk van deze classicistische grootmeester en het werk van hedendaagse kunstenaars anders bekeken en beluisterd kan worden. 

MOVE:IN:TIME

In MOVE:IN:TIME doen de foto’s van Maarten Vanvolsem nadenken over de banden tussen beweging en tijd, tussen beweging en ruimte. De foto’s van Vanvolsem zijn bevreemdend, maar tegelijk vertrouwd. Ze roepen het verloop van tijd op, maar bevriezen tegelijk diezelfde tijd. Ruimte en objecten worden ongrijpbaar vloeibaar en niets is nog wat het lijkt. 

STEINWAY170

STEINWAY170 was het eerste klavierfestival in het Concertgebouw. We plaatsten 170 jaar instrumentenbouw én een wereldvermaard huis veertien dagen voor het voetlicht. Het unieke van het festival was de inauguratie van een bijzonder instrument, gloednieuw en toch zeventien decennia oud.