Go to the main content
Discover season 2024/25 from 25 April on our website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

José Gonzalez & The Gothenburg String Theory

Autumn Falls

Mon 24 Sep 2018 -20.30
Third party seller
start 20.30
expected end time 23.30
with break
All prices include booking fees.

De Zweedse bard José González is een graag geziene gast op Cactusfestival en leverde zowel solo als met zijn band Junip hoogtepunten op in het Minnewaterpark. De man bezit dan ook een vocaal timbre waarmee het uiterst aangenaam wegdromen is en kan meer dan aardig uit de voeten met de Spaanse gitaar. Die combinatie versmolt hij in drie prachtige platen, waarvan debuutalbum Veneer (met hits als ‘Heartbeats' en ‘Crosses’) ondertussen uitgegroeid is tot een moderne klassieker.

In 2011 ging José González voor de eerste maal op tour met het Göteborgse experimentele strijkorkest The String Theory, een twintgkoppig orkest onder leiding van componist PC Nackt – een vertrouweling van Sascha Ring(Apparat/Moderat). Ze waren al te horen op filmsoundtracks van Wim Wenders en werkten samen met pop- en elektronicabands als Midaircondo, El Perro Del Mar en Wildbirds & Peacedrums. De muziek van José González in een ander, nog intenser jasje, bleek een schot in de roos, met uitverkochte zalen en fantastische reviews als gevolg.

In september tourt deze combo opnieuw en houdt ze onder andere halt in het majestueuze Brugse Concertgebouw. Een unieke kans om het werk van José González te (her)ontdekken!

 

Organisator: Cactus Muziekcentrum vzw - office
Sint-Sebastiaansstraat 4, 8200 Brugge 
+ 32 (0) 50 33 20 14 (kantooruren) 

Mon 24 Sep 2018 -20.30
Third party seller
start 20.30
expected end time 23.30
with break
All prices include booking fees.