Go to the main content
Discover season 2024/25 from 25 April on our website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Dirk Brossé in Concert - 100 jaar Zonta Internationaal

Organisor: Zonta Area 05

Cancelled
Sat 28 Mar 2020
This event is cancelled.

Het concert

Dirk Brossé zal met zijn orkest Prima La Musica en de solisten Ibernice MacBean, Elise Caluwaerts en het marimbaduo As One een origineel, uitdagend en uniek programma brengen met meesterwerken uit het klassieke  en het moderne repertoire. Apotheose wordt  een nieuwe creatie, door Dirk Brossé speciaal gecomponeerd n.a.v. 100 jaar  Zonta International.

De artiesten

Dirk Brossé is gepassioneerd door muziek en werkt wereldwijd als dirigent en componist. Momenteel is hij muziekdirecteur van The Chamber Orchestra of Philadelphia en van de World Soundtrack Awards / Filmfestival Gent. Hij werd door John Williams aangesteld als Principal Conductor van de ‘Star Wars in Concert World Tour’. Dirk Brossé componeerde ongeveer 400 werken, waaronder concerti, symfonische werken, oratoria, liederen en kamermuziek.

Prima La Musica is een kamerorkest met variabele bezetting dat werd opgericht door dirigent Dirk Vermeulen in 1991. Het orkest realiseerde  20 CD- opnames en bracht meer dan 500 concerten in binnen- en buitenland. Het werkte samen met internationaal vermaarde solisten zoals Barbara Hendricks en José Van Dam. Dirk Brossé is sinds 2008 vaste gastdirigent en sinds 2018 ook artistiek leider van het orkest.

Ibernice MacBean is een zangeres met een eigen stemgeluid. Zij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. Ze ontwikkelt zich als jazz- en popzangeres en verdiept zich in wereldmuziek. O.l.v. van Dirk Brossé maakt ze haar debuut bij het Nationaal Orkest van België tijdens een concert in Bozar Brussel. Tijdens de WSA/FilmFest Gent trad ze op met het Brussels Philharmonic. Als vocal coach werkt  Ibernice  voor tv-programma’s zoals The Voice van Vlaanderen en Belgium’s Got Talent.

Sopraan Elise Caluwaerts groeide dankzij haar veelzijdigheid en innemende persoonlijkheid uit tot een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland. Haar voorliefde voor een uitdagend repertoire leidde tot talrijke creaties en samenwerking met internationaal gerenommeerde componisten en ensembles. In juli 2019 cureerde Elise op vraag van House of Flanders een artistieke productie waarin kunst, mode en technologie samenkomen. Ze werkt daarvoor samen met VR-producer Wim Forceville en fashiontechdesigner Jasna Rok in het wereldbefaamde Legion of Honor museum in San Francisco.

As One  zijn twee percussionistes die samen musiceren  "als één". Met hun slagwerk slagen Jessica Peel (1982) en Birgit Eecloo (1991) erin het publiek zowel visueel als auditief te bekoren. In 2016 werden de dames samengebracht door Dirk Brossé voor een televisieopname voor Van Gils & Gasten, waarna het idee ontstond om samen een duo te vormen. In 2017 zag «As One» het levenslicht en stonden de dames op het podium op verschillende evenementen zoals Parklife, OdeGand, WonderWeekend en de 'Estivales' in Pairi Daiza.

Onze website bevat zowel voorstellingen van het Concertgebouw als van derden. De voorstellingen van derden worden gecommuniceerd onder de noemer ‘Ook in het Concertgebouw’.

Cancelled
Sat 28 Mar 2020
This event is cancelled.