Ga naar de hoofdcontent

Top 3 uit seizoen 2024-2025

We zijn benieuwd naar jouw highlights. Stel je top 3 voor komend seizoen samen en laat ons weten waarom je hier zeker bij wil zijn. Wil je kans maken op een VIP-rondleiding achter de schermen voor jou en je vrienden ter waarde van € 150 (max. 10 personen)? Deel dan jouw top 3 op Facebook of Instagram met #concertgebouwbrugge voor 15 juni 2024.

 • Creation 2025

  Creation 2025

  Anne Teresa De Keersmaeker & Solal Mariotte / Rosas

  Anne Teresa De Keersmaeker creëert en danst een duet met aanstormend talent Solal Mariotte. Vanuit een gedeelde interesse in chanson exploreren ze in deze nieuwe creatie de melodieën, stemmingen, narrativiteit en gebaren die dit muziekgenre kenmerken. In 2002 creëerde De Keersmaeker haar tweede danssolo, Once, op muziek van de Amerikaanse folkzangeres Joan Baéz. In Creation 2025 krijgt dit traject een vervolg, en verkent ze samen met Mariotte het potentieel en de uitdagingen van het choreograferen op songs.

  Programma & uitvoerders

 • Orchestre Philharmonique Royal de Liège

  Orchestre Philharmonique Royal de Liège

  Laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd

  Laureaat worden van de Koningin Elisabethwedstrijd: het is maar weinigen gegeven. Kom drie van de happy few beluisteren in het Concertgebouw. Van wedstrijdzenuwen is geen sprake meer. Nu telt alleen nog de muziek, vloeiend uit hart en vingers van jonge, energieke musici. Dit is toprepertoire, gespeeld door virtuozen voor wie geen horde te hoog is. Ze worden voortgestuwd door het Orchestre Philharmonique Royale de Liège. Een avond vol schoonheid, spanning en avontuur.

  Programma & uitvoerders

 • Antwerp Symphony Orchestra

  Antwerp Symphony Orchestra

  Laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd

   Wie de finale haalt van een muziekwedstrijd, behoort tot de crème – zeker als het om onze internationaal gewaardeerde Konining Elisabethwedstrijd gaat. Tientallen pianisten moesten zich bewijzen. De allerbesten worden door een gespecialiseerde jury beloond met een ereplaats. Volgde je het op radio of televisie? Beleef het dan nu in het echt! De muzikaliteit, creativiteit en virtuositeit van deze jonge leeuwen is ontroerend, meeslepend en opwindend.

  Programma & uitvoerders

 • Collegium Vocale Gent

  Collegium Vocale Gent

  Gesualdo. Vierde madrigaalboek

  Dat Philippe Herreweghe een bijzondere voorliefde heeft voor de geniale renaissancecomponist Carlo Gesualdo is geen verrassing: Collegium Vocale Gent maakte al meerdere opnames van zijn werk. In dit concert begeven ze zich samen naar het hart van Gesualdo’s oeuvre, met een selectie uit zijn vierde madrigaalboek. Muziek die gilt en fluistert, bol staat van de emotie en alle nuances van de tekst haarfijn weergeeft. Kippenvel gegarandeerd.

  Programma & uitvoerders

 • Between Two Lights

  Between Two Lights

  Muziektheater Transparant & Nederlands Kamerkoor

  Laten we praten over de dood. Niet over afscheid nemen. Maar over dat moment waarop je het leven inruilt voor iets anders. Between Two Lights wil de dood tastbaar maken in een ritueel waarin we ons voorzichtig blootstellen aan de gedachte aan de dood. In een regie van Concertgebouw-Maker Aïda Gabriëls en Tido Visser en op muziek van Huang Ruo komen we dichter bij verzoening met onze eigen sterfelijkheid.

   

  Gevoelige inhoud: vermelding van de dood

   

  Programma & uitvoerders

 • Budapest Festival Orchestra

  Budapest Festival Orchestra

  Mahler. Vijfde symfonie

  ‘Zelfs het grijsgedraaide Adagietto kruipt uit z’n ei alsof het 1902 is’, zo schreef een krant over Fischers opname van de Vijfde symfonie van Mahler. De smachtende strijkers kregen een tragische bijklank door de film Dood in Venetië, terwijl het in werkelijkheid om een hartstochtelijke liefdesbrief van Mahler aan zijn vrouw Alma gaat. Zijn meest joodse symfonie neemt de luisteraar emotioneel op sleeptouw, van de klaagzang in het eerste deel tot een kinderlijk visioen van vreugde in de finale.

  Programma & uitvoerders

 • Budapest Festival Orchestra

  Budapest Festival Orchestra

  Mahler. Tweede symfonie

  In zijn Tweede symfonie verlegt Mahler de grenzen van wat mogelijk is met koor en orkest. Zo trachtte hij om in zijn muziek de meest verheven ideeën uit te drukken. Aan het uitgebreide orkest voegde hij extra kopers, klokken, een koor en twee zangsolisten toe. Het resultaat is een imposant orkestapparaat dat perfect past bij het bovenmenselijke thema van de Auferstehung of Wederopstanding. Onder leiding van Iván Fischer wordt dit een ervaring die sporen kerft in je ziel!

  Programma & uitvoerders

 • Musici van het Budapest Festival Orchestra

  Musici van het Budapest Festival Orchestra

  Kamermuziek

  Dat de muzikanten van het wereldvermaarde Budapest Festival Orchestra van alle markten thuis zijn, bewijzen ze met tal van verrassende formats. Zo zijn er de concerten waarbij het publiek het programma bepaalt, voorstellingen voor kinderen met autisme en muziekmarathons. Speciaal voor dit concert diepte maestro Iván Fischer enkele parels uit het kamermuziekrepertoire op. Zijn muzikanten laten die met alle plezier schitteren in de intieme Kamermuziekzaal.

  Programma & uitvoerders

 • Malón / a Folia

  Malón / a Folia

  Ballet de Lorraine / Ayelen Parolin / Marco da Silva Ferreira

  Ballet de Lorraine schittert in een double bill met werk van twee hedendaagse choreografen. Zowel Ayelen Parolin als Marco da Silva Ferreira zoeken voor dit project de link op met raveparty’s en nachtclubdansen. Parolin verwijst met de titel Malón naar een toestand van wanorde: een overdaad aan beweging en energie mondt uit in een wilde dansrave! Da Silva Ferreira grijpt terug naar de folia, een Portugese herdersdans uit de 16e eeuw. Via noties van extase, vreugde en trance spiegelt hij deze volksdans aan nachtclubdansen.

  Programma & uitvoerders

 • Belgian National Orchestra

  Belgian National Orchestra

  Peter en de wolf

  Het is een wereld waarin wolven eenden verslinden. Het is echter ook een wereld waarin een kleine jongen met uitzonderlijke moed en met de hulp van een maffe vogel en een dromerige eend, een wolf vangt. Belgian National Orchestra speelt Prokofievs zinnenprikkelende muziek bij een met een Oscar bekroonde stop-motionanimatiefilm over Peter en de wolf. Beleef dit spannend sprookje in beeld en muziek.

  Programma & uitvoerders

 • Too many keys

  Too many keys

  Avontuurlijk pianofestival van minimal tot ambient

  Zinderende stalen snaren, al dan niet in dialoog met elektronica, dompelen je onder in cultwerken van de pioniers van het minimalisme, van intieme onbekende pareltjes tot overweldigend eigen werk. Onder de leuze ‘hoe minder noten, hoe meer zeggingskracht’, brengen de toetsenisten je in een muzikale trance. Exuberante ritmiek, verglijdende patronen en nagalmende clusters bedwelmen je in elk van onze zalen.

  Programma & uitvoerders

 • Anima Eterna Brugge & Véronique Gens

  Anima Eterna Brugge & Véronique Gens

  Beethoven. Eroica

  Bach en Brahms schreven geen enkele opera. Beethoven slechts één, maar aan drama geen gebrek in zijn muziek. Hij ‘onttroonde’ de oorspronkelijke held van zijn Derde symfonie, Napoleon, toen deze zichzelf tot keizer uitriep. De held in Egmont verloor letterlijk het hoofd. Maar het is stersopraan Véronique Gens die voor de ware verrassing zorgt en stem geeft aan de heldinnen van Beethoven: elegante dames met brains en branie.

  Programma & uitvoerders

 • The Desert of the Real

  The Desert of the Real

  Studio Radiaal

  Onze band met de natuur vervaagt. Grote delen van de natuurlijke wereld, onze biotoop, worden vernietigd. De virtuele wereld koloniseert onze realiteitservaring en ontpopt zich gaandeweg tot ons nieuwe leefmilieu. Studio Radiaal zet je een virtual reality-bril op, en laat je die dualiteit ervaren. Je stapt binnen in een multi-sensoriële performance die het midden houdt tussen concert, virtual reality en installatiekunst. Een totaalervaring die je doet stilstaan bij onze plaats in een veranderend ecosysteem.

  Programma & uitvoerders

 • Pavel Kolesnikov

  Pavel Kolesnikov

  Chopin & Schubert

  Niks verrukkelijkers dan een avondje pianomuziek! Er zijn charmante hapjes Chopin. Er is de monumentale laatste sonate van Schubert, met ondertonen van Beethoven. Het geheel valt altijd in de smaak, zeker wanneer Pavel Kolesnikov het godenmaal bereidt. De Siberisch-Londense pianist is een sensatie in de muziekwereld. Dat bewees hij hier eerder al tijdens het Goldberg-project met Anne Teresa De Keersmaeker. ‘Mijn ultieme doel is iets nieuws te laten horen, iets onverwachts en fris’, zegt hij zelf.

  Programma & uitvoerders

 • Rotterdams Philharmonisch Orkest & Fazil Say

  Rotterdams Philharmonisch Orkest & Fazil Say

  Mozart, Mendelssohn & Metselaar

  Brugs publiekslieveling Rotterdams Philharmonisch Orkest vult de boekentas met muziek van componisten in hun vroege jaren. Naast fris en sprankelend werk van een piepjonge Mozart en Mendelssohn klinkt ook een gloednieuwe creatie van de Nederlandse componiste Carlijn Metselaar. Voor het concerto van Mozart neemt Fazil Say plaats achter het klavier. Met zijn opwindende, eeuwig-jonge speelstijl weet hij het publiek al meer dan een kwarteeuw te betoveren. Het lijkt wel alsof je het ontstaan van de muziek ter plekke meemaakt!

  Programma & uitvoerders

 • Vox Luminis & Freiburger Barockorchester

  Vox Luminis & Freiburger Barockorchester

  Bach. Johannespassie

  Vox Luminis werpt een nieuw licht op Bachs Johannespassie. Samen met het Freiburger Barockorchester brengen ze niet de vertrouwde derde, maar de tweede versie van het werk. De inkt van het openings- en slotkoor in deze tweede versie was nog maar net droog toen ze op 30 maart 1725 voor het eerst werden uitgevoerd. Deze delen geven de passie een meer ingetogen aura, maar klinken je zeker vertrouwd in de oren.

  Programma & uitvoerders

 • CLUB Surround

  CLUB Surround

  Brussels Philharmonic

  Normaal gaat het zo: je zit in de zaal te luisteren naar het orkest op het podium. Dat op zich is al prachtig. Maar in CLUB Surround gaat het een beetje anders. Je zit op het podium, middenin het orkest. Je lichaam gaat meetrillen, je ervaart ritme en melodie zoals nooit tevoren, je volgt de aanwijzingen van de dirigent van op enkele meters. Je voelt de muziek kortom van binnenuit, een volstrekt unieke ervaring!

  Programma & uitvoerders

 • Muzieklabyrint

  Muzieklabyrint

  Zonzo Compagnie

  Met Muzieklabyrint tovert Zonzo Compagnie het Concertgebouw om tot één grote muzikale speeltuin. Een gids neemt je mee op ontdekkingstocht voor een onvergetelijk muzikaal avontuur. Op je pad passeer je verschillende interactieve klankinstallaties. Beland met de hele familie in een universum waar beweging, geluid, ruimte en woord zich vermengen tot een klinkende mix! Welke klanken breng jij tot leven?

  Programma & uitvoerders

 • Antwerp Symphony Orchestra & Vlaams Radiokoor

  Antwerp Symphony Orchestra & Vlaams Radiokoor

  Beethoven. Negende symfonie

  In Beethovens Negende klinkt de roep naar menselijke solidariteit en universeel broederschap. Na 200 jaar blijft deze idealistische symfonie nog brandend actueel en tot de verbeelding sprekend. In dit iconische werk legt Beethoven een lange weg af die de moeizame zoektocht naar geluk en vrijheid evoceert. Met zijn meesterlijk geconstrueerde muzikale kathedraal doorbreekt hij alle muzikale conventies en verenigt hij zijn genie en levensvisie.

  Programma & uitvoerders

 • La Fonte Musica

  La Fonte Musica

  Monteverdi. L’Orfeo

  Orfeo en Euridice zijn pas gehuwd wanneer zij sterft door een slangenbeet. Orfeo daalt snel af in de onderwereld om zijn geliefde terug te halen, maar kan het niet laten om achterom te kijken en verliest haar opnieuw. Het pad van La Fonte Musica gaat gelukkig wél opwaarts, en brengt het ensemble op alle grote podia, in een repertoire van middeleeuwen tot barok. Dankzij de hen zo typerende theatraliteit en italianità zit de muziek van Monteverdi hen zonder meer als gegoten.

  Programma & uitvoerders

Selecteer 3 concerten

Wis alles
Verstuur selectie