Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen. OK / Lees meer

Concertgebouw Brugge

  • Nederlands NL
  • Français FR
  • English EN
Verlanglijst0

Social media

  • Etienne Guilloteau & Claire Croizé / (c) David Bergé

Domein Croizé & Guilloteau

Een duik in de choreografieën van dit getalenteerde duo (06-09.06.2017)

Claire Croizé en Etienne Guilloteau leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding aan P.A.R.T.S., de dansschool van Anne Teresa De Keersmaeker. Ze werken als individuele choreografen, maar zijn daarnaast betrokken bij elkaars creaties.

Het werk van Croizé en Guilloteau is op veel vlakken complementair: Croizés veeleisendheid en Guilloteaus aandacht voor dramaturgie vullen elkaar aan. Samen creëerden zij onder meer The Farewell, Mouvement pour quatuor, Synopsis of a Battle en The Gyres. Beide choreografen hebben een bijzondere aandacht voor muziek en werkten reeds samen met tal van ensembles en muzikanten uit binnen- als buitenland (B’Rock, Oxalys, Alain Franco, MP4, Zwerm, Oënm, Mozarteum Salzburg …).

Na enkele jaren nauwe samenwerking met kunstenares Nada Gambier binnen het gezelschap Action Scénique, richten Claire en Etienne vanaf 2017 hun eigen dansgezelschap op, ECCE. In deze nieuwe constellatie zullen ze de filosofie en de expertise van hun reeds bestaande repertoire en samenwerking verderzetten.