Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen. OK / Lees meer

Concertgebouw Brugge

  • Nederlands NL
  • Français FR
  • English EN
Verlanglijst0

Social media

Huisartiesten

Naast de vertrouwde gezichten van Anima Eterna Brugge en Rosas, krijgt het Concertgebouw er vanaf 2017-2018 drie nieuwe huisartiesten bij: Vox Luminis, Nadar Ensemble en ECCE.  

Vox Luminis

“Het werd tijd voor een echte thuis.”
Vox Luminis groeide sinds 2004 uit tot een van dé oude-muziekensembles van nu. Intussen zijn ze vaste gast op alle belangrijke podia van Europa, Azië en de Verenigde Staten. 'Het werd tijd voor een echte thuis’, aldus artistiek leider Lionel Meunier. ‘We waren al geregeld in Brugge te gast, en werden telkens door het publiek en het Concertgebouwteam warm onthaald.’

Op het programma

Meer weten over Vox Luminis?

Nadar Ensemble  

“Muziek, video en technologie smelten samen in onze voorstellingen.”
Nadar Ensemble staat voor een avontuurlijke en multidisciplinaire geest. Muziek, video en technologie smelten samen in hun voorstellingen die zowel het karakter van een concert, performance als installatie kunnen aannemen.

Op het programma

Meer weten over Nadar Ensemble? 

ECCE

“De belangrijkste inspiratiebron is dikwijls de muziek.”
Claire Croizé en Etienne Guilloteau werken als individuele choreografen, maar zijn daarnaast betrokken bij elkaars creaties.  In 2017 richtten ze hun eigen dansgezelschap op, ECCE, en vanaf 2017-2018 zijn ze huisartiesten van het Concertgebouw. ‘We spiegelen ons aan elkaar. En daarnaast is muziek dikwijls  de belangrijkste inspiratiebron.’

Op het programma

Meer weten over ECCE?

 

Anima Eterna Brugge

“De honger van het publiek blijkt nog lang niet gestild.”
Anima Eterna Brugge begon in 1987 als levend laboratorium voor onderzoek in de barokmuziek. In de volgende 30 jaar, waarvan de helft in het Concertgebouw, evolueerde dat compacte strijkersensemble tot volbloed symfonisch orkest, steeds op passende historische instrumenten.

Op het programma

Meer weten over Anima Eterna Brugge?

Rosas 

De unieke choreografische schriftuur van Anne Teresa De Keersmaeker en haar voorliefde om te werken op klassieke muziek, sluiten nauw aan bij de visie van het Concertgebouw over hedendaagse dans. Dat maakt haar ensemble Rosas al sinds 2009 een ideale partner. 

Anne Teresa De Keersmaeker creëerde de afgelopen 30 jaar met haar ensemble en productiestructuur Rosas een indrukwekkende reeks choreografieën. Met dat oeuvre reist het gezelschap de wereld rond. Haar unieke choreografische schriftuur, haar muzikale en haast wetenschappelijke aanpak van choreograferen en haar voorliefde om te werken op – al dan niet live uitgevoerde – muziekstukken van monumenten binnen de (klassieke) muziekwereld, sluiten heel nauw aan bij de visie van het Concertgebouw over hedendaagse dans. 

Op het programma

Meer weten over Rosas?